Hjemme hos os er menuen ofte pizza eller pasta. Vores søn har tit venner med hjem og vi vil gerne glæde dem, med noget som de godt kan lide. En af de helt store favoritter er pizza med oksekød. De elsker det. Hvis jeg skal være helt ærlig, så kan jeg også ret godt lide det.

Her er vores opskrift på hjemmelavet pizza med oksekød og champignoner. I denne opskrift har jeg ikke krydret kødet, men det kan man selvfølgelig sagtens. Du kan bruge dit yndlingskrydderi, det vil helt sikkert løfte retten. Du kan dog også lave den præcis som vi lavede den. Det vil stadig være en af de bedste pizzaer du nogensinde har fået. Jeg har hvertfald aldrig fået en bedre pizza nogen steder. Velbekomme.

Pizza med oksekød og champignoner
5 fra 2 stemmer
Forberedelsestid 20 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 1 pizza
Kalorier pr. portion 1492

Ingredienser

  • 1 portion pizzadej - følg linket
  • 1 portion tomatsauce - følg linket
  • 200 g revet mozzarella
  • 125 g oksekød i tynde skiver - Jeg købte en tykstegsbøf og skar den i tynde skiver
  • 4 stk champignoner
  • 1 tsk tørret oregano

Sådan gør du
 

  • Pizzadejen lavet nogle timer i forvejen. Gerne dagen før.
    Forvarm ovnen til 275 grader.
    Dejen rulles ud på en meldrysset bord til en flad pizza på ca 30 cm i diameter. Dejen placeres på et stykke bagepapir.
  • Tomatsaucen laves.
  • Tomatsaucen fordeles på pizzaen.
  • Osten fordeles oven på tomatsaucen.
  • Champignonerne renses og skæres i tynde skiver. Skiverne fordeles på pizzaen.
  • Kødet krydres med salt og peber og fordeles på pizzaen. Det er vigtigt at kødet er i meget tynde skiver, da det ellers har en tendens til at blive lidt sejt.
  • Pizzaen bages midt i ovnen i ca. 10 minutter.
  • Oregano fordeles på pizzaen og serveres med det samme.

Tips og noter

  • Du kan selvfølgelig bruge præcis dit favorit fyld. Kun fantasien sætter grænser.
  • Hvis du vil være sikker på at kødet er mørt, så kan du gnide kødet med en halv tsk natron. Stil kødet til side i 10-20 minutter mens du ruller dejen ud, skyl derefter natronen af og dyp kødet tørt. Natrons basiske effekt er med til at nedbryde muskelfibrene i kødet, hvilket gør kødet mere mørt.
  • Hvis I har lidt travlt, så brug eventuelt en færdig pizzabund. Du kan også spørge din lokale pizzamand, om du kan købe en pizzadej.

Næringsindhold

Serving: 1pizzaKalorier: 1492kcalKulhydrater: 101gProtein: 81gFedt: 85gMættet fedt: 39gFlerumættet fedt: 4gEnkeltumættet fedt: 34gTransfedt: 2gKolesterol: 247mgNatrium: 1637mgKalium: 743mgFiber: 7gSukker: 4gVitamin A: 1503IUVitamin C: 2mgCalcium: 1081mgJern: 11mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering