Giv din stemme.

4 fra 2 stemmer

Kyllingefrikadeller med stuvet spinat og tagliatelle er en ret, der forener det bedste fra det klassiske og det moderne køkken. Kombinationen af de saftige kyllingefrikadeller, den cremede spinat og den silkebløde pasta skaber et måltid, der er både nærende og smagfuldt.

Frikadellerne laves af hakket kylling, løg, æg og krydderier, der formes til små, delikate kugler og steges gyldne. Den stuvede spinat, der tilberedes med smør, fløde og en smule muskatnød, giver retten en fløjlsblød tekstur og en fyldig smag. Sammen med friskkogt tagliatelle bliver det til en harmonisk sammensætning af smage og teksturer.

Kyllingefrikadeller med stuvet spinat og tagliatelle er perfekt til både hverdag og weekend. Den er nem at tilberede, men ser samtidig imponerende ud på tallerkenen. Server retten med et drys friskrevet parmesan og lidt friskkværnet peber for en ekstra smagsoplevelse. Uanset om du laver den til familien eller gæster, vil denne ret uden tvivl blive en ny favorit ved middagsbordet. Velbekomme.

 

Se alle vores opskrifter med pasta her.
Kyllingefrikadeller med stuvet spinat og tagliatelle
4 fra 2 stemmer
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 1035

Ingredienser

Stuvet spinat

  • 25 g smør
  • 2 spsk hvedemel
  • ½ dl vand
  • dl fløde
  • 450 g spinat - fra frost
  • 1 tsk salt - groft
  • peber - friskkværnet
  • ¼ muskatnød - revet - (kan udelades)

Kyllingefrikadeller

  • 500 g hakket kylling
  • 1 spsk salt - groft
  • 1 stk løg - fint hakket
  • 1 stk æg
  • ½ dl mælk
  • 1 dl havregryn
  • 2 spsk hvedemel
  • peber
  • 1 spsk vand

Tilbehør

  • 500 g tagliatelle - eller anden pasta

Sådan gør du
 

Stuvet spinat

  • Smørret smeltes i en gryde ved middel varme. Melet røres i.
  • Tilsæt vand og pisk sammen til en ensartet massee.
  • Tilsæt fløde lidt ad gangen under piskning.
  • Kog saucen igennem i ca. 2 minutter under omrøring.
  • Tilsæt spinat og bring stuvningen kog. Lad den koge i 2-3 minutter.
  • Smag til med muskatnød, salt og peber.

Kyllingefrikadeller

  • Kød og salt røres sejt. Jeg bruger en røremaskine. Det røres ved lav/mellem hastighed i 10 minutter.
  • Tilsæt det hakkede løg, mælk, havregryn, mel, æg og peber. Rør dejen godt igennem. Gerne 2-5 minutter.
  • Lad dejen hvile i køleskabet i 30 minutter i en tildækket skål.
  • Tag dejen ud og tilsæt vand og rør kort til vandet er optaget i massen.
  • Varm en pande op til middelhøj varme. Smelt lidt smør på panden og tilsæt en spsk olie. Det forhindrer smøret i at blive brændt.
  • Form frikadellerne med en ske eller hænderne. Hvis du dypper skeen i vand mellem hver frikadelle, så hænger frikadellefarsen ikke fast til skeen og de er nemmere at forme. Frikadellerne steges på panden 8-10 minutter. Vend gerne frikadellerne flere gange undervejs.

Tilbehør

  • Pastaen koges efter anvisningen på pakken.

Tips og noter

  • Næringsberegningen er lavet med piskefløde i stuvningen. Hvis du ønsker et fedtfattigere alternativ, så kan du bruge madlavningsfløde.
  • Man kan selvfølgelig sagtens bruge friske spinatblade. Spinatbladene skylles og kommes i en stor gryde med lidt vand. De dampes til de er faldet helt sammen. Det tager 5-10 minutter. Herefter følges opskriften.
  • Frikadeller skal røres i lang tid. Det betyder meget for konsistensen. Det giver en frikadelle der hænger bedre sammen og er saftigere og mere svampet. Hvis frikadellefarsen ikke er rørt nok, så bliver fridellerne mere porøse og tørre.
  • Middelhøj varme er på vores komfur 7 ud af 9.
  • Man kan sagtens bruge løgpulver istedet for frisk løg. Det giver en frikadeller der er mere fast.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 1035kcalKulhydrater: 107gProtein: 48gFedt: 47gMættet fedt: 24gFlerumættet fedt: 5gEnkeltumættet fedt: 14gTransfedt: 0.4gKolesterol: 343mgNatrium: 2632mgKalium: 1755mgFiber: 8gSukker: 7gVitamin A: 11838IUVitamin C: 34mgCalcium: 243mgJern: 7mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

4 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering