Giv din stemme.

4.5 fra 2 stemmer

Citronkage med birkes er en himmelsk kombination af friskhed og sødme, der vil glæde enhver dessertelsker. Den delikate smag af citron kombineret med den knasende tekstur af birkes giver denne kage en unik og fortryllende smagsoplevelse.

Citronkagen er en sikker vinder hos både børn og voksne. Den er nem at lave og smager utrolig lækkert. Citronkagen er også perfekt til at fryse ned. Skær kagen i skiver og frys dem ned i en lufttæt beholder. Så har du altid en lækker kage lige ved hånden. Vi serverer også denne kage til påskefrokosten. Vi pynter med lidt påskeæg og voilà. Den perfekte påskekage.

Citronkage med birkes er den oplagte følgesvend til en kop te eller kaffe og er ideel til enhver lejlighed, hvor du ønsker at forkæle dine smagsløg med noget særligt. Velbekomme.

 

Se flere bageopskrifter her.
Citronkage med birkes
4.5 fra 2 stemmer
Samlet tid 1 time 30 minutter
Antal 1 kage
Kalorier pr. portion 4183

Udstyr

  • Rugbrødsform (ca. 1½ liter)

Ingredienser

Citronsirup

  • 50 g sukker
  • ½ dl citronsaft - friskpresset

Citronkage

  • 150 g smør - blødt
  • 150 g sukker
  • 150 g marcipan
  • 1 spsk citronskal - usprøjtet
  • ½ dl citronsaft - friskpresset
  • 3 stk æg
  • 150 g hvedemel
  • spsk blå birkes
  • 1 tsk bagepulver

Glasur

  • 200 g flormelis
  • spsk citronsaft - friskpresset

Sådan gør du
 

Citronsirup

  • Sukker og citronsaft koges indtil sukkeret er opløst. Lad siruppen køle af i gryden.

Citronkage

  • Smør og sukker piskes til det er lyst og luftigt.
  • Marcipan, citronskal og citronsaft piskes i massen til den er ensartet.
  • Æggene tilsættes et ad gangen. Der piskes mellem hvert æg.
  • Mel, birkes og bagepulver blandes sammen i en seperat skål og vendes derefter i blandingen.
  • Dejen fordeles i en smurt rugbrødsform.
  • Kagen bages i ca. 45 min ved 175℃.
  • Citronsiruppen hæles ud over den varme kage. Kagen køler af i formen. Vend herefter kagen ud.

Glasur

  • Glasuren røres sammen og fordeles på citronkagen.

Tips og noter

  • Denne kage er passende til 8-12 personer.
  • Marcipan kan udelades og erstattes med ca. 50 g sukker.
  • Citronkagen kan også bages i en rund springform (ca. 22 cm i diameter). Bagetiden er den samme. 
  • Tjek eventuelt med en kødnål om kagen er gennembagt, inden du tager den ud af ovnen.
  • Dette er en lækker påskekage. Den pyntes blot med påskeæg. 

Næringsindhold

Serving: 1kageKalorier: 4183kcalKulhydrater: 606gProtein: 53gFedt: 182gMættet fedt: 85gFlerumættet fedt: 19gEnkeltumættet fedt: 64gTransfedt: 5gKolesterol: 814mgNatrium: 1646mgKalium: 1051mgFiber: 12gSukker: 461gVitamin A: 4492IUVitamin C: 65mgCalcium: 677mgJern: 14mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *