Panini brød, en italiensk delikatesse, er ikke bare et simpelt brød – det er symbolet på ultimativ alsidighed. Dette flade, lækre brød, er perfekt til at skabe fantastiske sandwichoplevelser og fortjener at blive hyldet.

Panini brød er velegnet til alt fra enkelte smørrebrød til overdådige sandwichkreationer. De kan fyldes med alt, hvad dit hjerte begærer – lige fra saftige skiver af skinke og smeltet ost til grillet grøntsager og pesto. Dette brød er ligeså alsidigt som din fantasi tillader.

Panini brød er ikke kun en favorit i Italien, det er et populært valg verden over. De er hurtige og lette at grille, hvilket fremhæver brødets sprødhed og gør det til en ideel base til en række smagsoplevelser.

Så næste gang du ønsker at skabe en lækker sandwichoplevelse, så husk at Panini brød er den perfekte base. Navnet alene vil vække appetitten, og du kan glæde dig til at udforske smagsuniverset med denne alsidige italienske favorit. Velbekomme.

 

Du finder flere bageopskrifter her.
Panini brød
4.3 fra 3 stemmer
Samlet tid 2 timer
Antal 8 brød
Kalorier pr. portion 248

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 3 dl vand - lunkent
  • 1 spsk honning - eller sirup
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk salt
  • 450 g hvedemel

Sådan gør du
 

  • Gær røres ud i vand, honning og olie.
  • Hvedemel og salt tilsættes lidt ad gangen mens dejen æltes.
    Dejen æltes godt igennem. Gerne i 8-10 min. Du kan ælte i hænderne eller bruge maskine. Dejen skal være let klistret.
  • Lad dejen hæve tildækket i 45 min.
  • Dejen deles i 8 lige store stykker og formes til aflange boller. Brug gerne lidt olie på hænderne hvis dejen klistrer, undlad at bruge mel.
  • Smør lidt olie på køkkenbordet, og mas nu, med fingrene, hver bolle ud til et aflangt panini. Det skal være ca. 1/2 cm i tykkelsen. Du kan eventuelt bruge en kagerulle.
  • Fordel brødene på to bageplader og efterhæver under et viskestykke i ca. 20 min.
  • Brødene bages en plade ad gangen, i ca. 12-14 min. ved 200 grader almindelig ovn. De skal være lyse, så giv dem ikke for længe

Tips og noter

  • Du kan sagtens erstatte noget af melet med fuldkornsmel. Prøv at erstatte 150 g hvedemel med 150 g fuldkornsmel. Du skal så bruge ca. 1/2 dl mere vand.
  • Dejen er ret klistret. Du kan med fordel smøre madolie på hænderne, mens du arbejder med dejen.

Næringsindhold

Serving: 1brødKalorier: 248kcalKulhydrater: 46gProtein: 6gFedt: 4gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 3gNatrium: 299mgKalium: 80mgFiber: 2gSukker: 2gVitamin C: 0.02mgCalcium: 11mgJern: 3mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *