Giv din stemme.

4.7 fra 3 stemmer

Kåldolmere er en ægte dansk klassiker, der har prydet middagsbordet i generationer. Den velkendte ret byder på en perfekt kombination af smagfuld fars og friske kålblade, der tilsammen skaber en uimodståelig smagsoplevelse.

Der findes et utal af varianter af kåldolmere, og hver familie har ofte sin egen hemmelige opskrift. Nogle bruger oksekød, mens andre foretrækker svinekød eller en blanding af begge. Til farsen kan man også tilsætte grøntsager som revet gulerod eller selleri, og saucen kan varieres med forskellige krydderier og urter.

Denne opskrift er den helt klassiske. Vi serverer den som regel med kartofler, grøntsager og en brun sovs eller stuvet hvidkål.

Kåldolmere er en hjertelig og tilfredsstillende ret, der passer perfekt til enhver lejlighed. Server dem til middag med en frisk salat og et stykke brød for at fuldende måltidet og glæde dine smagsløg med en smagfuld nordisk klassiker. Velbekomme.

 

Se flere klassiske danske retter her.
Kåldolmere
4.7 fra 3 stemmer
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 446

Ingredienser

  • 1 stk hvidkål
  • 20 g smør - til stegning
  • 1 spsk olie

Fars

  • 500 g hakket svinekød
  • 1 stk løg - revet
  • 1 stk æg
  • ½ dl rasp
  • ½ dl mælk
  • 2 spsk hvedemel
  • tsk salt - groft
  • peber - friskkværnet

Sådan gør du
 

Fars

  • Hakket svinekød røres sammen med løg, æg, mælk, hvedemel, salt og peber til en ensartet fars.

Hvidkål

  • De yderste blade fra hvidkålshovedet fjernes og kasseres.
  • Hvidkålshovedet koges i letsaltet vand i ca. 15 minutter.
  • Hvidkålshovedet tages op af gryden og afkøles let inden brug. Gem eventuelt kogevandet til sauce.

Samling

  • Tag forsigtigt de yderste 10-12 blade af det kogte hvidkål.
  • En skefuld fars lægges på midten af hvert hvidkålsblad. Derefter pakkes kålbladet rundt om farsen til en lille pakke. Pakkerne bindes med kødsnor.

Stegning på panden

  • Kåldolmerne steges i olie og smør på panden ved middel varme 20-25 minutter. Steg dem under låg de første 15 minutter. Vend gerne kåldolmerne flere gange undervejs.

Stegning i ovn

  • Kåldolmerne lægges i et smurt ovnfast fad. Der hældes 1 dl af kogevandet ved.
    Det hele steges i 45 minutter ved 175 ℃. Vend gerne kåldolmerne undervejs.

Stegning i airfryer

  • Kåldolmerne lægges i bunden af kurven. De steges i 30 minutter ved 170 ℃. Vend gerne kåldolmerne undervejs.

Tips og noter

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 446kcalKulhydrater: 13gProtein: 25gFedt: 32gMættet fedt: 13gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 13gTransfedt: 0.2gKolesterol: 143mgNatrium: 1060mgKalium: 528mgFiber: 2gSukker: 4gVitamin A: 252IUVitamin C: 19mgCalcium: 77mgJern: 2mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *