Stuvet hvidkål er en skøn klassiker fra det danske køkken. Det er et lækkert og cremet tilbehør til glaseret hamburgerryg, skinke eller lækre hjemmelavede frikadeller eller stegt medister.

Vi laver ofte denne ret til julefrokost med familie og venner. I Nordjylland er det udbredt at drysse kanelsukker på stuvet hvidkål. Det kan virke lidt underligt, men er faktisk meget lækkert.

Denne stuvede hvidkål er ligesom stuvet hvidkål skal være. Du har måske fået det hjemme hos din mor, farmor eller mormor. Det er oftest de enkle råvarer, der giver den bedste smag. Denne opskrift er enkel, cremet og lækker. Velbekomme.

 

Se alle julens opskrifter her.
Stuvet hvidkål
4.5 fra 2 stemmer
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 103

Ingredienser

  • ½ stk hvidkål
  • 20 g smør
  • 2 dl mælk
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 tsk salt - groft
  • 1 tsk peber - hvid

Sådan gør du
 

  • Hvidkålen snittes fint i strimler.
  • Kom hvidkål i en gryde og dæk med vand. Tilsæt salt og kålen koge under låg i 12 minutter.
  • Hæld vandet fra, men gem kogevandet til stuvningen.
  • Smelt smør i en anden gryde og rør mel i og derefter et par deciliter af kogevandet. Rør klumperne ud.
    Herefter tilsættes mælken og alle klumper røres ud igen.
    Kog op og juster konsistensen af saucen med kogevandet fra kålen. Jeg bruger typisk yderligere 1-2 dl af kogevandet. Det skal være en ret tyk sauce.
  • Kom hvidkålen i saucen. Varm den godt igennem.
  • Smag til med salt og peber.

Tips og noter

  • Tilsæt eventuelt 1 dl piskefløde. Det giver en fyldigere og mere cremet stuvning.
  • I Nordjylland er det udbredt at drysse kanelsukker på stuvet hvidkål. Det serveres til julebuffet med medister, frikadeller osv. Det kan virke lidt underligt, men er faktisk meget lækkert.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 103kcalKulhydrater: 12gProtein: 4gFedt: 5gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 0.2gEnkeltumættet fedt: 1gTransfedt: 0.2gKolesterol: 15mgNatrium: 665mgKalium: 273mgFiber: 3gSukker: 6gVitamin A: 288IUVitamin C: 42mgCalcium: 108mgJern: 1mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *