Medisterpølse – tilberedning på pande eller i ovnen, med eller uden at koge den først. Medisterpølse er en en rigtig dansk klassisk ret. Her får du koge og stegetider.

Jeg giver her tre forslag til hvordan man tilbereder en medisterpølse. Hjemme hos os foretrækker vi at koge medisterpølsen og derefter stege den på en pande. Det synes jeg giver den mest saftige og lækre medisterpølse. Når man koger medisterpølsen, så suger den lidt vand og bliver saftigere. Det er vigtigt at man ikke prikker hul i medisteren, da den ellers mister meget af vandet igen. Det betyder, at man skal være meget forsigtig, når man flytter medisteren fra gryden og over til panden eller det ildfaste fad. Medisterpølsen skal derefter stege i ovnen eller på panden. Koger man den ikke, så synes jeg, at den har en tendens til at blive en anelse tør. Det er dog en smagssag. Uanset hvilken tilberedning du foretrækker, så får du en lækker medisterpølse. Velbekomme.

 

Se flere klassiske danske retter her.
Medisterpølse - tilberedning
5 fra 1 stemme
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 683

Ingredienser

  • 800 g medisterpølse
  • 25 g smør
  • 1 spsk olie - smagsneutral. F.eks. raps- eller solsikkeolie

Sådan gør du
 

Kogning og stegning. på pande (Metode 1)

  • Læg medisterpølsen i en gryde og dæk den med koldt vand. Der skal ikke salt i vandet. Medisterpølsen skal koge i cirka 10-15 minutter ved lav varme.
    Gem eventuelt lidt af kogevandet til sovs.
    Dernæst steges medisterpølsen færdig på panden, ved middel varme. Den skal have 5-6 minutter på hver side. Medisterpølsen steges i en. blanding af smør og olie.
    Den færdigstegte medisterpølse lægges til side og hviler. Imens kan du lave sovs på panden

Stegning på pande (Metode 2)

  • Varm en pande op til middel/høj varme. Jeg skruer op til 7 ud af 9. Kom en god klat smør på panden sammen med lidt olie. Lad smørret smelte i olien.
    Læg forsigtigt medisterpølsen på panden, og brun den af på begge sider.
    Når medisterpølsen er brunet godt af, skruer du lidt ned for varmen, og nu skal medisteren steges færdig uden at brænde på.
    Vend den nogle gange undervejs, og tjek den løbende. Den samlede stegetid er 20-30 minutter
    Det er vigtigt at medisteren er gennemstegt.

Stegning i ovn (Metode 3)

  • Læg medisterpølsen i et ildfast fad. Giv den 30 minutter ved 180°C varmluft.

Tips og noter

  • Kernetemperaturen i en tilberedt medisterpølse skal være 75 grader. Brug gerne et stegetermometer hvis du ikke er sikker.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 683kcalKulhydrater: 0.003gProtein: 30gFedt: 62gMættet fedt: 21gFlerumættet fedt: 9gEnkeltumættet fedt: 26gTransfedt: 1gKolesterol: 157mgNatrium: 1312mgKalium: 498mgSukker: 0.003gVitamin A: 306IUVitamin C: 1mgCalcium: 20mgJern: 2mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *