Bacon – tilberedning på panden eller ovnen. Hvilken metode foretrækker du? Når vi steger bacon herhjemme, så er det oftest i ovnen. Det er nemmere og det sviner mindre. Tidligere stegte jeg det altid på panden. Det var sådan jeg havde fået det lært. Jeg synes, at fordelene ved at stege det i ovnen klart gør det at foretrække.
Vi serverer bacon til mange retter. Det kan være til morgenmad eller brunch, sammen med scrambled eggs, pølser og pandekager. Det kan være som bacondrys til en lækker suppe. Det kan også være i en burger. Der er mange muligheder. Her er det vigtigt, at man får et godt resultat hver gang. Den perfekte sprøde og lækre bacon. Det får du her. Velbekomme.
Se vores klassiske danske retter her.
Ingredienser
- 100 g bacon
- bagepapir
Sådan gør du
Sprødstegt i ovn
- Bacon tages ud af pakken og lægges enkeltvis på bagepapir. Pladen sættes ind i ovnen og ovnen stilles på 200°C. (Ovnen behøver ikke at forvarmes)Det skal have 12-20 minutter. Hold øje. Herefter tages det ud af ovnen og baconet placeres på et stykke køkkenrulle eller andet fadtsugende papir.
Sprødstegt i ovn mellem to plader
- Bacon tages ud af pakken og lægges enkeltvis på bagepapir. Der lægges endnu et stykke bagepair oven på og endnu en bageplade ovenpå. Dette sikrer at din bacon bliver helt lige.Det hele sættes ind i ovnen og ovnen stilles på 200°C. (Ovnen behøver ikke at forvarmes)Det skal have 25-30 minutter. Herefter tages det ud af ovnen og baconet placeres på et stykke køkkenrulle eller andet fadtsugende papir.
Bacon på panden
- Baconskiver stegt på pande er en simpel måde at tilberede sprødstegt bacon.Læg baconskiverne på en kold stegepande og tænd kogepladen på middel varme.Steg i 3-4 minutter på hver side. Husk at holde godt øje med baconskiverne undervejs, så det ikke brænder på.Læg de færdigstegte baconskiver på et stykke køkkenrulle eller andet fedtsugende papir.
Tips og noter
- Når man steger bacon på panden kan det godt sprøjte lidt. Det efterlader et beskidt køkken. Det undgår man ved at stege bacon i ovnen.
- Hvis du kan lide vores opskrifter, så tilmeld dig vores nyhedsbrev.
0 kommentarer