Karamelsnitter med chokolade er en super nem snack eller dessert. Den er lavet med ganske få ingredienser og skal ikke bages. Den er nem. Den er hurtig. Den er lækker. Hvad mere kan man ønske sig? 

Denne snack er lavet af kondenseret mælk. Man kan godt selv lave kondenseret mælk, men jeg har brugt den på dåse. Kondenseret mælk er mælk, hvor meget af vandet er kogt væk, og der er tilsat sukker. 

Disse karamelsnitter egner sig godt til at fryse. Det betyder, at du nemt kan lave en stor portion. Du kan tø dem op på køkkenbordet eller i køleskabet. Vi bruger dem ofte som en lille snack i madpakken. Man kan simpelthen pakke dem i madpakken direkte fra fryseren. Så kan det vist ikke gøres nemmere. Velbekomme.

 

Savner du idéer til madpakken? Se her.
Karamelsnitter med chokolade
5 fra 1 stemme
Forberedelsestid 20 minutter
Hviletid 2 timer
Samlet tid 2 timer 20 minutter
Antal 20 barer
Kalorier pr. portion 258

Udstyr

  • 1 ildfast fad eller bradepande på ca. 20 x 30 cm.

Ingredienser

Bund

  • 250 g mariekiks
  • 125 g smør
  • 2 spsk sirup - gylden
  • 100 g sukker
  • 395 g kondenseret mælk - (Svarer til 1 dåse)

Topping

  • 200 g chokolade - mørk eller lys
  • 25 g smør

Sådan gør du
 

Bund

  • Mariekiks knuses og kommes i en skål. Der må gerne være større stykker i. Det skal ikke knuses til mel eller drys.
    Jeg kommer kiksene i en frysepose og slår let med en kagerulle. Det virker fint.
  • Smør, sukker og sirup kommes i en lille gryde eller kasserolle. Det varmes op ved middel/lav varme til smørret og sukkeret er smeltet.
  • Den kondenserede mælk tilsættes og det varmes op til kogepunktet. Du skal røre konstant i gryden, da det brænder meget nemt på. Pas på at du ikke skruer for højt op for varmen. Jeg lader varmen stå på 5 ud af 9. Så kan jeg styre det og det kommer stadig op at koge.
  • Når det koger hælder du blandingen ned til mariekiksene og rører sammen.
  • Hæld det hele ned i et fad beklædt med bagepapir. Fordel massen så jævn som muligt.
  • Lad det køle af i 20-30 minutter.

Topping

  • Smelt chokoladen i et vandbad. Tilsæt smørret og lad det smelte.
  • Fordel chokoladen på kikse/karamel-massen.
  • Lad det køle af på køkkenbordet i 10-20 minutter og sæt det derefter i køleskabet og lad det køle af i yderligere et par timer.
  • Tag det ud og skær det til 20 snitter.

Tips og noter

  • Karamelsnitterne opbevares på køl i en lukket beholder. De kan sagtens holde sig 1-2 uger. Jeg har dog aldrig prøvet at de ikke var spist i løbet af få dage.
  • De kan sagtens fryses. De skal blot tø op ved stuetemperatur eller i køleskabet.
  • De er rigtig lækre som snacks til madpakken. Du kan pakke dem direkte fra. fryseren i madpakken.
  • Hvis man gerne vil have mindre stykker, så kan man sagtens skære dem ud til 40 stykker.

Næringsindhold

Serving: 1barKalorier: 258kcalKulhydrater: 31gFedt: 14gMættet fedt: 8gFlerumættet fedt: 0.4gEnkeltumættet fedt: 3gTransfedt: 0.2gKolesterol: 23mgNatrium: 75mgKalium: 147mgFiber: 1gSukker: 22gVitamin A: 244IUVitamin C: 1mgCalcium: 65mgJern: 1mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering