Påskemuffins er egentlig bare en muffin som er pyntet til påske. Disse muffins har en lækker smag af chokolade og vanilje med en lækker cremet frosting med en let syrlig smag af citron.

Muffins eller cupcakes – hvad er forskellen? Ofte bruger vi udtrykkene i flæng. Men der er forskel. Muffins har en top. De er svampede i konsistensen. Cupcakes er flade og laves mere som små sandkager. Der er ofte mere sukker i cupcakes. De indeholder derfor ofte flere kalorier. 

Forskellen handler desuden om måden man blander ingredienserne og hvilke væsker der er i dejen. I muffins blandes tørre og våde ingredienser hver for sig, for derefter at vendes sammen. I cupcakes starter man med smør, olie, æg og sukker, for derefter at blande de tørre ingredienser i. Cupcakes har ofte flere æg end i muffins. 

Jeg håber at du kan lide denne opskrift. Hvis du kan, så vil du måske også kunne lide vores andre opskrifter på kager og hjemmebag. Velbekomme.

Påskemuffins
4.5 fra 2 stemmer
Forberedelsestid 1 time
Tilberedningstid 20 minutter
Samlet tid 1 time 20 minutter
Antal 12 Muffins
Kalorier pr. portion 301

Udstyr

  • Muffinsforme
  • Håndmixer

Ingredienser

Dej

  • 2 stk æg
  • 150 g smør - Blødt
  • 150 g sukker
  • 2 tsk vaniljeekstrakt - Naturlig
  • 1 tsk bagepulver
  • 70 g hvid chokolade

Frosting

  • 200 g naturel flødeost
  • 1 tsk gul frugtfarve
  • 1 tsk citronsaft
  • 50 g flormelis

Pynt

  • 12 stk Dragé påskeæg

Sådan gør du
 

Muffins

  • Tænd ovnen på 175 °C (eller på 160 °C varmluft)
  • Pisk æggene sammen og sæt dem til side
  • Pisk smør og sukker sammen til det er let og luftigt i en skål for sig selv
  • Tilsæt vaniljeekstrakt, en spsk mel og havldelen af de sammenspiskede æg. Rør det godt sammen. Tilsæt derefter endnu en spsk mel og resten af de sammenspiskede æg og rør det sammen
  • Nu sigter du resten af melet melet i sammen med bagepulver. Hvorefter dejen vendes. (Du skal ikke røre, men vende det forsigtigt, da du ellers slår al luften ud af dejen.
  • Den hvide chokolade hakkes fint og vendes i dejen
  • Muffinsformene fyldes 2/3 op med dej
  • Kagerne bages i 18-20 minutter på midterste rille i ovnen
  • Lad kagerne køle helt af på en rist inden der kommes frosting på

Frosting

  • Alle ingredienserne røres forsigtigt sammen til en ensartet masse og stilles i køleskab indtil det skal bruges
  • Du kan med fordel bruge en sprøjtepose til at fordele frostingen på kagerne

Pynt

  • Æggene placeres oven på frosting

Tips og noter

  • Kagerne kan fryses. Med eller uden topping.
  • Du kan tø kagerne op langsomt på køkkenbordet.
  • Du kan tø kagerne op i ovn eller mikroovn. Dog kun hvis der ikke er topping på. 

Næringsindhold

Serving: 1MuffinKalorier: 301kcalKulhydrater: 35gProtein: 2gFedt: 18gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 4gTransfedt: 0.4gKolesterol: 56mgNatrium: 169mgKalium: 37mgFiber: 0.01gSukker: 34gVitamin A: 371IUVitamin C: 0.4mgCalcium: 53mgJern: 0.3mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering