Giv din stemme.
Påskekage med lime er en frisk og festlig kage, der passer perfekt til påskebordet. Den bløde og luftige bund med et strejf af lime giver kagen en skøn syrlighed, som balanceres af den cremede frosting og søde pynt. En ideel kombination til forårets mange hyggelige stunder.
Når du laver påskekage med lime, starter du med at piske æg og sukker, så dejen bliver let og luftig. Den smeltede smør og revne limeskal tilføjer både smag og saftighed. Kagen bages i en springform og overhældes med en frisk limelage, som giver ekstra fugt og dybde.
Den silkebløde topping af flødeost, flormelis og lime gør påskekage med lime uimodståelig. Til sidst pyntes den med chokoladeæg, der giver både farve og sprødhed – og selvfølgelig masser af påskestemning.
Påskekage med lime er nem at lave og vil med garanti imponere både familie og gæster. En frisk dessert, der sætter prikken over i’et på enhver påskefrokost. Velbekomme.
Se flere opskrifter til påskebordet her.
Udstyr
- 1 springform med diameter på 17-18 cm.
Ingredienser
Kage
- 2 stk æg
- 100 g sukker
- 50 g smør - smeltet
- 1 stk lime - revet skal heraf
- 125 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk vaniljesukker
- 1 dl mælk
Limelage
- 1 stk lime - saften heraf
- 25 g sukker
Topping
- 100 g naturel flødeost
- 50 g flormelis
- 1 stk lime - saft og reven skal
Pynt
- 100 g chokoladeæg
Sådan gør du
Kage
- Æg og sukker piskes sammen til det er lyst og luftigt.
- Rør smør og revet limeskal i.
- Bland mel, bagepulver og vaniljesukker sammen i en separat skål.
- Melblandingen røres i dejen, lidt ad gangen, skiftevis med mælken.
- Kom bagepapir i bunden af en springform. Smør siderne med smør og kom dejen i. Bag den i en forvarmet ovn ved 170 ℃ varmluft i ca. 30-40 minutter.
Limelage
- Limesaft og sukker kommes i en gryde. Lad det koge i 2-3 minutter.
- Lad kagen køle af i formen i 10-15 minutter. Hæld derefter limelagen ud over kagen.
Topping
- Lad kagen køle helt af i formen inden den tages ud og pyntes med frosting.
- Flødeost og flormelis piskes til det er lyst og luftigt. Tilsæt limesaft og vend sammen. Fordel frostingen på kagen og drys med fintrevet limeskal.
Pynt
- Fordel chokoladeæggene på kagen.
Tips og noter
- Hvis du bruger en springform med en diameter på 24-26 cm, så skal du bruge en dobbelt portion.
- Denne kage passer til ca. 6 portioner.
0 kommentarer