Giv din stemme.

4 fra 3 stemmer

Hamburgerryg med oregano er en klassisk ret med et lille twist, der bringer nye smagsnuancer til middagsbordet. Den krydrede marinade med oregano giver hamburgerryggen en aromatisk og lækker overflade, som komplimenterer det møre kød perfekt.

For at lave hamburgerryg med oregano starter du med at koge kødet i vand tilsat groft salt. Imens forberedes marinaden af olie, salt, peber og tørret oregano. Når hamburgerryggen er kogt, fjernes nettet, og kødet pensles grundigt med marinaden. Kødet pakkes derefter ind i stanniol og tilberedes i ovnen i ca. en time ved 200 grader.

Efter tilberedning skal hamburgerryg med oregano hvile i 20-30 minutter – enten i den slukkede ovn eller pakket ind i et viskestykke på køkkenbordet. Dette sikrer et saftigt og smagfuldt resultat, hvor krydderierne virkelig får lov at trænge ind.

Hamburgerryg med oregano passer perfekt til både hverdag og gæstemiddag. Servér den med kartofler, grøntsager eller en frisk salat for et fuldendt måltid. En nem og smagfuld opskrift, der uden tvivl vil blive en favorit i dit køkken. Velbekomme.

 

Se flere opskrifter på aftensmad her.
Hamburgerryg med oregano
4 fra 3 stemmer
Samlet tid 1 time 45 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 418

Ingredienser

Kogning

  • 1 kg hamburgerryg
  • 1 tsk salt - groft

Mariande

  • 2 spsk olie
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 2 tsk oregano - tørret

Sådan gør du
 

  • Rør alle ingredienserne til marianden sammen.
  • Fjern nettet fra hamburgerryggen og pensl kødet med marinaden.
  • Hamburgerryggen pakkes ind i stanniol. Placér den i et ildfast fad og stil ovnen.
  • Tilbered ved 200 °C almindelig ovn i ca. 1 time.
  • Lad kødet hvile indpakket i stanniol i 20-30 minutter. Lad den blive i den slukkede, men stadig varme ovn, eller pak den ind i et viskestykke og læg den på køkkenbordet under hviletiden.

Tips og noter

  • Mål eventuelt kødet med et stegetermometer under tilberedning. Kødets kernetemperatur skal være ca. 65°. Det stiger 70°-75° under hviletiden.
  • Det er vigtigt at man lader kødet hvile. Det giver en mere saftig steg. Lader man ikke kødet hvile, så risikerer man at kødet bliver tørt og kedeligt.
  • Stegetiden for din hamburgerryg afhænger af hvor stor din steg er. Hamburgerryg skal stege ca. en time pr. kilo. 

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 418kcalKulhydrater: 10gProtein: 52gFedt: 18gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 8gKolesterol: 125mgNatrium: 2893mgKalium: 874mgFiber: 0.2gSukker: 6gVitamin A: 3IUVitamin C: 0.01mgCalcium: 28mgJern: 2mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

4 from 3 votes (3 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering