Giv din stemme.

5 fra 2 stemmer

Kold kartoffelsalat med radiser er en frisk og sommerlig klassiker, der passer perfekt til grillmaden, picnic eller som tilbehør til en let frokost. Kombinationen af møre kartofler og sprøde, let pebrede radiser giver en skøn kontrast i både smag og tekstur. En cremet dressing binder det hele sammen og gør kold kartoffelsalat med radiser uimodståelig for både børn og voksne.

Denne variant af kartoffelsalat får et ekstra løft med frisk purløg og et strejf af syrlighed fra enten eddike eller citronsaft, som balancerer fedmen fra dressingen. Du kan også tilføje agurk eller lidt rødløg for ekstra friskhed. Kold kartoffelsalat med radiser kan med fordel laves i god tid og opbevares i køleskabet, så smagene får tid til at udvikle sig.

Kold kartoffelsalat med radiser er nem at lave og kræver få ingredienser, men resultatet er en farverig og smagfuld salat, der kan serveres året rundt – men især stråler på et sommerbord med f.eks. grillet kød eller fisk. Velbekomme.

 

Se flere opskrifter med kartofler her.
Kold kartoffelsalat med radiser
5 fra 2 stemmer
Samlet tid 20 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 385

Ingredienser

Kartofler og grøntsager

  • 1 kg kartofler - pillede, kogte og afkølede
  • 100 g radiser
  • 2 stk skoleagurker
  • ½ lille løg
  • 1 bundt purløg - fint snittet

Marinade

  • 2 dl creme fraiche
  • 2 spsk mayonnaise
  • 1 spsk citronsaft
  • 2 tsk dijon sennep
  • 2 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • peber - friskkværnet

Sådan gør du
 

Mariande

  • Der røres en dressing af creme fraiche, mayonnaise, sennep, sukker, citronsaft, salt og peber. Smag den gerne til.

Kartofler og grøntsager

  • Kartoflerne duppes tørre og skæres i tern. Radiserne og agurkerne skylles, duppes tørre og skæres i skiver. Løget pilles og hakkes fint.
  • Dressing og kartofler og grøntsager vendes forsigtigt sammen.
  • Purløg drysses over umiddelbart inden servering.

Tips og noter

  • Vi koger gerne kartoflerne dagen i forvejen og stiller dem i køleskabet. Det giver nogle faste kartofler.
  • Du kan også blande lidt krydderi i dressingen. Det er meget lækkert med 1-2 tsk karry. Eller evt. lidt paprika og chili, det er heller ikke dårligt.
  • Prøv med lidt bacondrys. Det er rigtig lækkert.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 385kcalKulhydrater: 56gProtein: 8gFedt: 16gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 4gEnkeltumættet fedt: 4gTransfedt: 0.01gKolesterol: 33mgNatrium: 708mgKalium: 1438mgFiber: 7gSukker: 9gVitamin A: 551IUVitamin C: 61mgCalcium: 122mgJern: 3mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering