Æblecrumble er en rigtig lækker og nem kage. Typisk bager vi den i efteråret, når der er nye danske æbler. Den er perfekt med de friske lidt syrlige æbler, som mange kan plukke direkte i deres egen have. 

På billedet har jeg brugt et gammelt hjertefad til min æblecrumble. Det er et fad, som jeg lavede en overraskelseskage i til min kone. Det var til Valentines dag for et par år siden.  Du kan selvfølgelig bruge hvilket som helst fad. Uanset om det firkantet eller et rundt tærtefad. 

Du kan erstatte æblerne med årstidens frugt eller bær. Det bliver kagen ikke dårligere af. Denne æblecrumble er bagt med nogle æbler vi fandt på tilbud nede hos vores lokale købmand. Det er en virkelig lækker kage. Vi serverer den sammen med frisk pisket flødeskum eller cremé fraiche. Velbekomme.

Æblecrumble
5 fra 4 stemmer
Forberedelsestid 25 minutter
Tilberedningstid 45 minutter
Samlet tid 1 time 10 minutter
Antal 6 personer
Kalorier pr. portion 382

Ingredienser

  • 6 stk æbler
  • 2 spsk sukker
  • 1 spsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 tsk vaniljesukker

Crumble

  • 125 g havregryn
  • 50 g hvedemel
  • 30 g mandler
  • 60 g sukker
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 125 g smør - stuetempereret

Sådan gør du
 

  • Æblerne skrælles og stilk og kernehus fjernes. Æblerne skæres i både. Kom æblebådene, sukker, kanel, kardemomme, vaniljesukker i en skål og bland sammen.
  • Smør et fad med smør og kom æblerne i fadet. Jeg brugte et hjertefad, som svarer ca. til et tærtefad på 24 cm i diameter i størrelse.
  • I en separat skål blandes alle ingredienserne til crumble.
  • Fordel crumble oven på æblerne.
  • Æblecrumblen bages ved 175°C varmluft i 45 minutter.
  • Kagen serveres lun med crème fraiche, flødeskum eller vaniljeis.

Tips og noter

  • Der er mange måder at variere denne kage på. Jeg elsker f.els. at lave den med mandler, men du kan sagtens bruge andre nødder som hasselnødder eller valnødder. Du kan også udelade nødder og tilsætte lidt ekstra havregryn.
  • Du kan også eksperimentere med krydderierne. Jeg har brugt vanilje, kanel og kardemomme. Du kan udelade en eller flere af dem eller erstatte med nelliker eller stjerneanis. 
  • Du kan også sagtens bruge andre frugter end æbler. Jeg har lavet det med både pærer, rabarber, brombær, hindbær og jordbær. Det har også fungeret fremragende. Du kan også sagtens blande flere slags.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 382kcalKulhydrater: 52gProtein: 3gFedt: 20gMættet fedt: 11gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 6gTransfedt: 1gKolesterol: 45mgNatrium: 137mgKalium: 271mgFiber: 7gSukker: 35gVitamin A: 624IUVitamin C: 9mgCalcium: 51mgJern: 1mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *