Ramen æg er virkelige lækre og smagfulde. Det er efter min mening noget af det bedste ved skål ramen. Du kan selvfølgelig bruge almindelige smilende æg. Det er der slet ikke noget i vejen for. Jeg mener dog, at marinerede æg løfter din ramen til et helt nyt niveau.

Der er mange forskellige opskrifter på ramen æg. Ramen er en traditionel japansk ret. Det er en utrolig lækker ret med nudler, grøntsager, kød og et marineret æg.

Jeg har lavet denne helt enkle marinade. Det er med ingredienser, som de fleste har i køkkenet. Traditionelt bruger man lidt Hon Mirin, som er en japansk sød risvin. Jeg har erstattet det med lidt sukker. Det giver ikke helt det samme, men stadig utroligt lækkert.

Vi håber, at du kan lide denne opskrift. Velbekomme.

 

Du finder flere asiatiske retter her. 
Ramen æg
4.3 fra 3 stemmer
Forberedelsestid 15 minutter
Hviletid 1 day
Samlet tid 1 day 15 minutter
Antal 4 æg
Kalorier pr. portion 70

Ingredienser

  • 4 stk æg
  • 1 dl vand
  • 1 dl soya sauce
  • 1 tsk sukker

Sådan gør du
 

  • Æggene koges til de er smilende.
    En lille gryde eller kasserolle fyldes 2-3 cm med vand. Læg låg på. Stil gryden på en kogeplade og sku helt op for varmen.
    Når vandet koger kommes æggene forsigtigt ned i gryden . Brug gerne en ske.
    Lad æggene koge i 7 minutter, hvid de er køleskabskolde. (6 minutter hvis de har stuetemperatur.)
    Tag æggene op og giv dem et koldt vandbad/isbad. Det stopper kogningen og forhindrer at blommen bliver hårdkogt.
  • Vand, soyasauce og sukker røres sammen i en skål til sukkeret er opløst.
  • Æggene pilles og kommes i en frysepose sammen med marinaden. Bind knude på posen og kom den i køleskabet.
  • Lad æggene marinere 1-3 dage inden brug.

Tips og noter

  • Du kan evt. tilsætte lidt ingefær eller hvidløg til marinaden
  • Tilsæt 1 spsk. eddike til kogevandet når du koger æg vil gøre det lettere at pille æggene efterfølgende.
  • Hvis du tilsætter 1-2 tsk. mørk soyasauce til marinaden, så får du nogle mørkere æg. Det er der nogen der godt kan lide.
  • Du kan med fordel tilsætte 1 dl. Hon Mirin til marinaden. Så undlader du blot sukker. Hon Mirin er en klassisk sød japansk risvin.

Næringsindhold

Serving: 1ægKalorier: 70kcalKulhydrater: 2gProtein: 6gFedt: 4gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 2gTransfedt: 0.02gKolesterol: 164mgNatrium: 403mgKalium: 74mgFiber: 0.05gSukker: 1gVitamin A: 238IUCalcium: 26mgJern: 1mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *