Giv din stemme.

5 fra 1 stemme

Rød karrygryde er en skøn ret, der bringer varme og smag til middagsbordet. Med sin cremede kokossauce, den intense smag af rød karrypasta, lækker kylling og sprøde grøntsager er denne ret en sikker vinder for hele familien.

Denne opskrift er en fantastisk måde at tilføje lidt eksotisk smag til din middagsmenu. Den er nem at tilpasse efter smag, så du kan gøre den så stærk eller mild, som du ønsker.

Denne opskrift er en af mine personlige favoritter. Jeg elsker den kombination af sød kokosmælk, krydret rød karrypasta og sprøde grøntsager. Server den med en klat yoghurt og lidt frisk koriander for at runde smagsoplevelsen af.

Rød karrygryde er perfekt på en travl hverdag, men den kan også imponere som en eksotisk ret til gæster. Den er både nem at lave og kan tilpasses præcis efter din smag. Velbekomme.

 

Se alle vores opskrifter på aftensmad her.
Rød karrygryde
5 fra 1 stemme
Samlet tid 45 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 691

Ingredienser

  • 1 spsk olie
  • 1 stk løg - skåret i halve ringe
  • 2 fed hvidløg - skåret i små tern
  • 400 g kyllingebryst - skåret i tern
  • ¼ stk spidskål - groft hakket
  • 2 stk gulerødder - skåret i tynde stave
  • 1 spsk rød karrypasta
  • 1 spsk tomatpuré
  • 4 dl kokosmælk - (Svarer til en dåse)
  • 2 stk kaffir limeblade - tørrede
  • 1 spsk fiskesauce
  • 1 tsk sukker
  • salt
  • peber

Tilbehør

  • 4 dl ris - koges efter anvisningen på pakken

Til servering

  • 2 stilke forårsløg - skåret fint
  • 1 rød chili - skåret fint

Sådan gør du
 

  • En sauterpande varmes op til middelhøj varme.
  • Kom olie på panden og steg løg og hvidløg i 3-4 minutter.
  • Tilsæt tern af kyllingebryst. Steg videre til kødet har taget farve. Det tager 4-5 minutter.
  • Tilsæt hvidkål og guleerødder. Steg videre i 4-5 minutter.
  • Tilsæt kokosmælk, limeblade, fiskesauce, sukker, salt og peber. Lad retten simre under låg i 10 minutter.
  • Smag til med salt og peber. Server ris og snittede forårsløg og frisk chili.

Tips og noter

  • Vi plejer at bruge kyllingebryst til denne ret. Man kan dog sagtens bruge andre typer lyst kød som fx svinekød eller kalkun.
  • Hvis man ikke har fiskesauce, så kan det udelades. Det bliver stadig en lækker ret. Fiskesaucen giver ikke en fiskesmag. Det giver blot een lækker dyb umami smag.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 691kcalKulhydrater: 79gProtein: 31gFedt: 28gMættet fedt: 20gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 3gTransfedt: 0.04gKolesterol: 64mgNatrium: 1117mgKalium: 1053mgFiber: 4gSukker: 5gVitamin A: 5986IUVitamin C: 48mgCalcium: 107mgJern: 5mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering