Giv din stemme.

5 fra 2 stemmer

Æggesalat med avocado er en lækker og sund opgradering af den klassiske æggesalat. Den cremede konsistens fra avocadoen tilføjer en ekstra dimension til den traditionelle æggesalat, samtidig med at den bidrager med sunde fedtstoffer og masser af smag.

Denne opskrift er enkel og hurtig at lave, og den er perfekt til en let frokost, en picnic eller som en del af en buffet. Server æggesalaten med avocado på et stykke friskbagt brød eller som fyld i en sandwich.

Du kan justere smagen efter din egen præference. Prøv fx at tilsætte lidt karry til æggesalaten og nyd denne lækre og sunde opgradering. Velbekomme.

 

Se flere opskrifter med æg her.
Æggesalat med avocado
5 fra 2 stemmer
Samlet tid 20 minutter
Antal 1 portion
Kalorier pr. portion 710

Ingredienser

  • 3 stk æg
  • spsk creme fraiche - eller skyr
  • spsk mayonnaise
  • 1 tsk dijon sennep
  • 1 stk avocado
  • 2 stilke forårsløg
  • 1 stk cornichoner
  • salt
  • peber
  • citronsaft

Sådan gør du
 

  • Æggene skal hårdkoges. Læg dem i en gryde og fyld vand over. Sæt låg på gryden og sæt den på blusset ved middel/høj varme. Når vandet koger skruer du lidt ned for varmen og lader dem koge i 8-9 minutter.
    Tag gryden af komfuret når tiden er gået. Hæld vandet fra og skyl med koldt vand.
    Pil æggene.
  • Creme fraiche, mayonaise og sennep røres sammen til en dressing.
  • Æggene skæres i små tern og kommes ned til dressingen.
  • Avocado skrælles og stenen fjernes. Frugtkødet skræres i små tern og tilsættes.
  • Forårsløg skylles og skæres i små stykker og tilsættes.
  • Cornichoner skæres i smår stykker og tilsættes.
  • Det hele røres forsigtigt sammen.
  • Smag til med salt, peber og citronsaft.
  • Klip purløg eller karse og drys på æggesalaten.

Tips og noter

  • Vi bruger forårsløg i denne æggesalat. Du kan sagtens bruge lidt hakket løg, rødløg eller purløg istedet. Vi kan dog bedst lide den milde smag af forårsløg til denne ret.
  • Prøv at tilsætte 1-2 tsk karry. Det giver en lækker smag.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 710kcalKulhydrater: 23gProtein: 22gFedt: 62gMættet fedt: 13gFlerumættet fedt: 16gEnkeltumættet fedt: 29gTransfedt: 0.1gKolesterol: 511mgNatrium: 2029mgKalium: 1285mgFiber: 15gSukker: 4gVitamin A: 1453IUVitamin C: 27mgCalcium: 144mgJern: 4mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *