Pizza med kartoffel og rødløg er en af vores favorit pizzaer er hjemme. Vores kartoffelpizza er en hvid pizza, det vil sige uden tomatsauce.
Du kan variere den ved at tilsætte pesto, hvidløg eller kød. Her kan du bare slippe fantasien løs. Men vi kan bare godt lide den helt enkel med masser en tynde skiver kartoffel, rødløg og rosmarin.
Pizzaen smager også dejligt koldt, så har du en rest, er den lækker til madpakken næste dag, evt suppleret med en grøn salat. Velbekomme.
Ingredienser
- 1 portion pizzadej - følg linket
- 200 g revet mozzarella
- 1 tsk rosmarin
- ¼ stk rødløg
- 250 g kartofler
- 20 g smør
Sådan gør du
- Pizzadejen lavet nogle timer i forvejen. Gerne dagen før. Forvarm ovnen til 275 grader.Dejen rulles ud på en meldrysset bord til en flad pizza på ca 30 cm i diameter.Dejen placeres på et stykke bagepapir.
- Kartoflerne skæres i tynde skiver. Det skal være meget tynde skiver, da man bruger rå kartoffel og de skal nå at tilberedes på 10 minutter i ovnen.
- Kartoflskiverne lægges i en skål og dækkes med vand. De skal ligge i 5-10 minutter. Det hjælper med at trække stivelsen ud af kartoflerne. Du kan evt. tilsætte en dråbe citronsaft til vandet.
- Kartoffelskiverne tages op af vandet og duppes tørre med et rent viskestykke eller et stykke køkkenrulle.
- Smørret smeltes og kartoflerne vendes i smør.
- Osten fordeles direkte oven på pizzabunden.
- Kartoffelskiverne fordeles på pizzaen.
- Rødløg skæres i i tynde ringe og fordeles på pizzaen.
- Pizzaen bages midt i ovnen i ca. 10 minutter.
- Pizzaen nydes med det samme. Velbekomme.
Tips og noter
- Hvis I har lidt travlt, så brug eventuelt en færdig pizzabund. Man kan ofte købe færdige bunde i supermarkedet. Du kan også spørge din lokale pizzamand, om du kan købe en pizzadej.
0 kommentarer