Pulled pork er en fantastisk ret. Det er ikke en hverdagsret, da man står med en tilberedningstid på 10-12 timer. Man kan godt få tanken om det er umagen værd. Kan man ikke bare købe pulled pork i supermarkedet? Den skal kun have 20-30 minutter i ovnen. Men det er ikke det samme. Der er en verden til forskel. Når du først har lavet det selv, så vil du sætte pris på den enorme forskel der er.

Det er super lækkert som pulled pork burger. Se vores opskrifter på coleslaw og burgerboller.

Du kan lave det i ovnen eller på grillen. Vi foretrækker klart at lave det på grillen. Her får du nemlig en uvurderlig lækker røgsmag. Du kan dog opnå stort set samme resultat på gasgrill eller almindelig grill. Det kræver bare en røgboks og noget træflis. Det er lækkert, det nemt, men det er tidskrævende. Velbekomme.

Pulled pork
5 fra 1 stemme
Forberedelsestid 15 minutter
Tilberedningstid 10 timer
Hviletid 1 day
Samlet tid 1 day 10 timer 15 minutter
Antal 12 portioner
Kalorier pr. portion 167

Ingredienser

Kød

  • 2 kg nakkefilet

Pulled pork dry rub

  • 2 spsk brun farin
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • ½ tsk cayennepeber
  • ½ tsk chilipulver
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk hvidløgspulver

Sådan gør du
 

Dry rub

  • Alle ingredienserne kommes i en skål og blandes godt.

Pulled pork i ovn

  • Kødet gnubes med dry rub og lægges i en stegeso med låg. Hvis der er overskydende rub, så gem dette til kødet er stegt.
  • Nakkefileten stilles i køleskabet til næste dag.
  • Nakkefileten sættes i ovnen. Den skal have 10-12 timer ved 110°C almindelig ovn.
  • Nakkefileten tages ud af ovnen ca. 30 minutter inden servering.
  • Den skal hvile utildækket i 15 minutter.
  • Du river kødet fra hinanden med 2 gafler, mens kødet stadig ligger i stegesoen. Du må endelig ikke fjerne væden. Efter kødet er skilt ad skal det hvile yderligere 10-15 minutter. Kødet suger al væden til sig igen.
  • Det overskydende dry rub hældes oven på kødet. Kødet er klar til servering.

Pulled pork på grill

  • Kødet gnubes med dry rub og lægges i et ildfast fad. Hvis der er overskydende rub, så gem dette til kødet er stegt.
  • Fadet dækkes til med låg eller husholdningfilm/staniol. Nakkefileten stilles i køleskabet til næste dag.
  • Nakkefileten sættes i på risten i grillen. Den skal have 10-12 timer ved ca. 110°C. Det er vigtigt at du har en grill med låg. Det er klart en fordel, hvis det er en af dem med indbygget termometer i låget, ellers må du bruge et stegetermometer.
    Gasgrill: Nakkefileten steges ved indirekte varme. Det betyder at den ikke står direkte ovenpå en tændt brænder. Fyld en røgboks med træflis og stil den dirkte over en tændt brænder. Stil også gerne en foliebakke med vand over en tændt brænder. Undervejs skal der efterfyldes med vand og træflis. Hold temperaturen på ca. 110 °C.
    Kulgrill: Nakkefileten skal steges ved indirekte varme. Det betyder at den ikke skal stå direkte over de varme kul. Fyld en røgboks med træflis og stil den dirkte over de varme kul. Stil også gerne en foliebakke med vand over kullene. Undervejs skal der efterfyldes med vand og træflis. Hold temperaturen på ca. 110 °C.
    Hvis du bruger kul: Start med 3-4 stykker kul, læg dem sammen i den ene ende af grillen og fyld 3-4 nye kul på med ca. 1 times mellemrum.
    Hvis du bruger briketter: Stil briketterne i to ringe rundt langs grillens kant, tænd op på et punkt og briketterne antænder hinanden stille og roligt i løbet af dagen. Det er dominoeffekten.
  • Nakkefileten tages af grillen ca. 30 minutter inden servering.
  • Den skal hvile utildækket i 15 minutter.
  • Du river kødet fra hinanden med 2 gafler, mens kødet stadig ligger i stegesoen. Du må endelig ikke fjerne væden. Efter kødet er skilt ad skal det hvile yderligere 10-15 minutter. Kødet suger al væden til sig igen.
  • Det overskydende dry rub hældes oven på kødet. Kødet er klar til servering.

Tips og noter

  • Det er super lækkert som pulled pork burger. Se vores opskrifter på coleslaw og burgerboller.
  • Opskriften passer til ca. 12 pulled pork burgere. Det passer med mad til ca. 6 personer.
  • Hvis du serverer dem sammen med f.eks. pommesfritter og andet kan der være mad til endnu flere mennesker. Hvis de er en del af en grillbuffet, så kan du bruge mindre burgerboller og derved få flere burgere.
  • Kød tager bedst imod røg, når det er råt. De mest almindelige flistyper er egetræ og hickory.
  • Vær forsigtig, når du røger, røgsmagen kan nemlig hurtigt blive voldsom. Så brug hellere for lidt røgflis end for meget. Fjern eventuelt røgboksen undervejs.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 167kcalKulhydrater: 4gProtein: 20gFedt: 7gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 3gKolesterol: 68mgNatrium: 274mgKalium: 376mgFiber: 0.4gSukker: 3gVitamin A: 356IUVitamin C: 1mgCalcium: 21mgJern: 2mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *