Giv din stemme.
Kartoffelsalat med skyr og friske krydderurter er et lækkert alternativ til den traditionelle, mayonnaise-tunge kartoffelsalat. Så prøv denne lækre og lette variant med skyr og friske krydderurter!
Kartoffelsalat med skyr og friske krydderurter er den perfekte følgesvend til både hverdag og fest. Skyren giver salaten en cremet konsistens, mens de friske krydderurter tilfører masser af smag. Denne kartoffelsalat er ikke kun lækker, men også sund og fuld af gode probiotika fra skyren.
Server som tilbehør til grillaftnen, den klassiske frikadelle eller som en del af en frokosttallerken. Salaten kan tilberedes i god tid og opbevares i køleskabet, så den er klar, når du har brug for den. Prøv selv denne lækre og simple opskrift på “Kartoffelsalat med skyr og friske krydderurter” og oplev en helt ny dimension af kartoffelsalat. Velbekomme.
Se vores opskrift på klassiske frikadeller her.
Ingredienser
Kartoffelsalat
- 1 kg kartofler
- 2 dl skyr - naturel
- 2 spsk mayonnaise
- 1 tsk sennep
- 1 tsk citronsaft
- 2 tsk honning
- ½ bundt forårsløg
- ½ stk agurk
- 1 bundt persille
- 1 bundt purløg
- 1 tsk estragon
- 1 spsk oregano
- 1 tsk salt
- ½ tsk peber
Sådan gør du
- Kartoflerne skrælles og koges. De afkøles derefter i køleskabet.
- Skyr, mayonnaise, sennep, citronsaft, honning, snittet forårsløg og agurk, samt krydderurterne blandes i en skål.
- Smag til med salt og peber.
- Kartoflerne skæres i stykker og vendes i dressingen. Det gør ikke så meget, hvis dressingen virker lidt tynd. Den tykner i køleskabet.
- Lad kartoffelsalaten hvile et par timer i køleskabet inden servering.
Tips og noter
- Kartoffelsalaten kan serveres direkte efter tilberedning. Vi foretrækker at lade kartoffelsalaten hvile et par timer i køleskabet. Det giver en tykkere dressing og bedre smag.
- Den smager dejligt til f.eks. lune frikadeller, stegt kylling eller pølser.
- Du kan bruge lige de krydderurter du har lyst til, udover dem vi har nævnt i opskriften, kunne du prøve med basilikum, dild, mynte eller timian.
0 kommentarer