Giv din stemme.

5 fra 1 stemme

Risret med hakket kylling og spinat er en nem og smagfuld hverdagsret, der kombinerer lækkert kyllingekød med den milde og cremede smag af spinat. Den er ikke blot sund og mættende, men også hurtig at tilberede – perfekt til travle dage, hvor det stadig skal smage lækkert.

I vores lille familie er dette en ægte favorit. Det er en lækker, billig og hurtig ret. Den er perfekt til den travle hverdag. Så er den tilmed sund. Det er en rigtig god måde at få flere grøntsager ind i sin kost. Da det er en “one pot dish”, laves hele retten i samme gryde. Det gør oprydningen efter utrolig nem.

Risret med hakket kylling og spinat er ikke kun nem at lave, men også utrolig velsmagende. Server den med en frisk salat eller et stykke brød for at fuldende måltidet. Denne ret vil helt sikkert blive en favorit i dit køkken. Velbekomme.

 

Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.

 

Se flere opskrifter på aftensmad her.
Risret med hakket kylling og spinat
5 fra 1 stemme
Samlet tid 40 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 629

Ingredienser

  • 2 spsk olie
  • 1 stk løg - Skåret i tern
  • 2 spsk karry
  • ½ tsk gurkemeje
  • 1 tsk spidskommen
  • 450 g hakket kylling
  • 4 dl ris
  • dl bouillon - grøntsags- eller oksebouillon
  • 100 g spinat
  • 140 g majs - løse (svarer til en lille dåse)
  • 200 g ærter - løse
  • ½ tsk salt - groft
  • peber - friskkværnet

Sådan gør du
 

  • Løg sauteres i en gryde, eller en god sauterpande, med olie ved middelvarme i 2-3 minutter eller til løgene er bløde.
  • Karry, spidskommen og gurkemeje kommes i gryden og steger i 1 minut under omrøring.
  • Kom hakket oksekød i lad det brune godt af under omrøring.
  • Risene skylles. Brug eventuelt en sigte. Tilsæt risene sammen med spinat og bouillon. Bring retten i kog og skru ned for varmen. Lad retten simre under låg i ca. 15 minutter. (Kom eventuelt lidt salt i. Det kommer an på hvor salt din bouillon er).
  • Majs og ærter tilsættes og retten varmes godt igennem.
  • Tag retten af varmen og lad den hvile i 10-15 minutter under låg eller til risene er møre.
  • Smag til med salt og peber.

Tips og noter

  • 4 dl ris svarer ca. til 320 g.
  • Jeg anvender langkornede løse ris eller basmatiris til denne opskrift. 
  • Server gerne med lidt persille eller fint hakkede forårsløg.
  • Jeg bruger hakket kylling, men du kan sagtens bruge hakket lam, oksekød eller svinekød. 
  • Ønsker du en vegansk udgave, så kan du erstatte kødet med bønner, linser eller flere grøntsager. Det er stadig en lækker ret.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 629kcalKulhydrater: 84gProtein: 33gFedt: 18gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 6gEnkeltumættet fedt: 6gTransfedt: 0.1gKolesterol: 97mgNatrium: 1145mgKalium: 1250mgFiber: 7gSukker: 6gVitamin A: 2831IUVitamin C: 32mgCalcium: 107mgJern: 5mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering