Giv din stemme.

4.5 fra 2 stemmer

Høns i asparges er en klassisk dansk ret, som vækker nostalgiske minder hos mange. Den milde, cremede sauce og det møre kød gør høns i asparges til en tidløs favorit, især som frokostret på rugbrød eller i sprøde tarteletter. Retten er både enkel og smagfuld, hvilket gør den oplagt til både hverdag og festlige lejligheder.

For at lave høns i asparges koges kylling eller en hel høne. Kødet blandes herefter i en cremet opbagt sauce, som tilsmages med fonden fra hønen. Tilsæt derefter hvide asparges – gerne fra dåse for den klassiske smag – og varm det hele godt igennem.

Høns i asparges serveres ofte i tarteletter og pyntes gerne med frisk persille. Retten kan også nydes med nybagt brød eller som fyld i en butterdejsskal. Uanset serveringsformen er høns i asparges en uundgåelig del af det danske køkken – en ret, der både smager af tradition og komfort. Velbekomme.

 

Se flere klassiske danske retter her.
Høns i asparges
4.5 fra 2 stemmer
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 504

Ingredienser

  • 500 g kylling
  • 50 g smør
  • 3 spsk hvedemel
  • 2 dl hønsebouillon
  • 2 dl fløde
  • 1 ds asparges - både asparges og væde skal bruges
  • salt
  • peber - hvid - hvis du har det

Sådan gør du
 

  • Kødet koges og deles i mundrette stykker - ikke for store stykker.
  • Dræn dåsen med asparges. Du skal gemme både væden og asparges. Asparges skæres i mindre stykker. (I nogle dåser er de allerede meget små og behøver derfor ikke blive skåres yderligere).
  • Saucen laves som en opbagt hvid sauce. Smørret smeltes i en gryde ved lav/middel varme. Tilsæt mel og pisk sammen. Brug et piskeris.
  • Væden fra asparges tilsættes mens der piskes. Sørg for at det er en ensartet masse inden du fortsætter.
  • Tilsæt hønsebouillon lidt ad gangen mens du fortsat pisker. Sørg for at det er en ensartet masse, uden klumper, inden du forsætter.
  • Fløden tilsættes. Det skal være en relativt tyk sauce. Lad saucen komme op at koge. Den bliver lidt tykkere, når den koger.
  • Til sidst røres hønsekød og asparges i. Brug en grydeske.
  • Smag til salt og peber.

Tips og noter

  • Erstat fløde med mælk for et fedtfattigere alternativ.
  • Hvis saucen bliver for tynd kan du tilsætte lidt sauceredning/saucejævner. Du kan også røre en meljævning. 
  • Hvis saucen er for tyk, så tilsættes lidt vand. Hvis saucen er for tynd, så tilsættes lidt saucejævner.

Næringsindhold

Serving: 1tarteletKalorier: 504kcalKulhydrater: 9gProtein: 21gFedt: 43gMættet fedt: 23gFlerumættet fedt: 4gEnkeltumættet fedt: 13gTransfedt: 0.5gKolesterol: 152mgNatrium: 998mgKalium: 386mgFiber: 1gSukker: 3gVitamin A: 1720IUVitamin C: 12mgCalcium: 61mgJern: 2mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering