Giv din stemme.

5 fra 2 stemmer

Æggekage med kartofler er en klassisk og velsmagende ret, der passer perfekt til både frokost og aftensmad. Kombinationen af luftige æg og møre kartofler giver en mættende og lækker oplevelse, som hele familien vil elske. Denne ret er ikke kun nem at lave, men også ideel til at bruge rester af kogte kartofler.

For at lave æggekage med kartofler starter du med at komme kartofler på en pande. Derefter hældes en æggemasse lavet af sammenpiskede æg, mælk, salt og peber over kartoflerne. Æggekagen tilberedes ved lav varme, indtil æggemassen har sat sig – alternativt kan den færdiggøres i ovnen for en mere jævn tilberedning.

Æggekage med kartofler kan serveres med tomater, sprød bacon, frisk purløg og rugbrød for et klassisk dansk måltid. Den er også oplagt som en nem og hurtig hverdagsret, der smager skønt både varm og kold. En ægte hverdagsfavorit, der både er praktisk og fuld af smag. Velbekomme.

 

Se flere opskrifter med æg her.
Æggekage med kartofler
5 fra 2 stemmer
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 536

Ingredienser

Æggekage

  • 10 stk æg
  • 2 dl mælk
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peber - friskkværnet
  • 750 g kartofler - kogte
  • 1 spsk olie

Tilbehør

  • 200 g tomater
  • 1 bundt purløg
  • 8 skiver rugbrød

Sådan gør du
 

  • Æggene slåes ud i en skål. De piskes dem let sammen med et piskeris.
  • Tilsæt mælk, salt og peber og pisk det hele godt sammen.
  • De kogte kartofler skæres i mundrette stykker og kommes på panden sammen med fedtstof.
  • Æggemassen hældes i panden over kartoflerne. Æggekagen skal stege ved lav til middel varme. Jeg stiller komfuret på mellem 3 og 5 ud af 9. Hold øje med æggekagen. Det tager lang tid og den må ikke brænde på. Det tager typisk ca. 25-40 minutter.
    Du skal ikke røre i æggekagen efter den er kommet på panden. Den skal stivne uden. Du kan evt. komme låg på. Det får det til at gå lidt hurtigere.
    Alternativt kan du stille panden i ovnen ved 180 ℃ almindelig ovn. Det tager også ca. 25-40 minutter.
  • Når æggekagen har den rette konsitens kommer du tomater og puløg på.
    Serveres med rugbrød.

Tips og noter

  • Du kan erstatte mælk med fløde. Det er rigtig lækkert.
  • Prøv at drysse med forårsløg eller bacon. Det er rigtig lækkert

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 536kcalKulhydrater: 70gProtein: 25gFedt: 17gMættet fedt: 5gFlerumættet fedt: 5gEnkeltumættet fedt: 6gTransfedt: 0.1gKolesterol: 413mgNatrium: 1171mgKalium: 1259mgFiber: 9gSukker: 8gVitamin A: 1133IUVitamin C: 45mgCalcium: 204mgJern: 5mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering