Giv din stemme.

5 fra 2 stemmer

Skyrboller – rustikke og sprøde er en fantastisk måde at bage lækre, sunde boller på. Skyr giver bollerne en ekstra saftig krumme og tilfører et skønt strejf af syrlighed, som balancerer smagene perfekt. De rustikke skyrboller er ikke bare sunde og proteinrige, men også sprøde udenpå og dejligt luftige indeni.

Det bedste ved skyrboller – rustikke og sprøde er, at de er utroligt alsidige. De er perfekte til morgenmad med lidt smør og ost, som en sandwichbolle til frokost eller som et sundt mellemmåltid. Med en kombination af fuldkornsmel og almindeligt hvedemel får du en dej, der er let at arbejde med og giver en skøn sprød skorpe, når bollerne er bagt.

Udover deres fantastiske smag er skyrboller – rustikke og sprøde også super nemme at lave. De kræver kun få ingredienser, som du måske allerede har i dit køkken, og dejen kan laves dagen før og hæve natten over. Prøv at bage dem næste gang, du vil forkæle dig selv og din familie med noget lækkert og nærende. Velbekomme.

 

Se flere opskrifter på brød her.
Skyrboller - rustikke og sprøde
5 fra 2 stemmer
Forberedelsestid 5 minutter
Tilberedningstid 10 minutter
Hævetid 12 timer
Samlet tid 12 timer 15 minutter
Antal 1 portion á 12 boller
Kalorier pr. portion 2555

Ingredients

Dej

  • dl vand - lunkent
  • 5 g gær
  • 600 g hvedemel
  • 60 g fuldkornshvedemel
  • 1 dl skyr
  • 2 tsk salt

Drys

  • 2 spsk birkes - eller sesam

Instructions
 

  • Gær opløses i det lunkne vand.
  • Resten af ingredienserne tilsættes og dejen røres sammen. Den skal ikke æltes.
  • Skålen dækkes. Lad den stå ved stuetemperatur til næste dag.
  • Dejen hældes ud på et meldrysset bord.
  • Dejen foldes over sig selv 1 gang og skæres ud i den størrelse du gerne vil have bollerne skal have.
  • Dejstykkerne skal ikke formes, men blot lægges på en bageplade.
  • Pensel dejen let med vand og drysses med birkes eller sesam.
  • Bollerene bages ved 225 ℃ i 12-14 min. Lad bollerne køle af på en rist.

Tips og noter

  • Du kan sagtens bruge tørgær istedet for frisk gær. Du skal blot bruge 1/4 tsk.

Næringsindhold

Serving: 1portion á 12 bollerKalorier: 2555kcalKulhydrater: 512gProtein: 77gFedt: 19gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 9gEnkeltumættet fedt: 3gKolesterol: 14mgNatrium: 4811mgKalium: 1191mgFiber: 27gSukker: 7gVitamin A: 113IUVitamin C: 1mgCalcium: 523mgJern: 32mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering