Giv din stemme.

5 fra 1 stemme

Romsnitter er en nostalgisk småkage, der vækker minder om barndommens bagerposer og hjemmelavede kagefade. Den kaldes også for fedtebrød. Jeg tror, at det er fordi det ligner en gammeldags fedtemad. Med sin søde vaniljesmag, sprøde konsistens og lækre romglasur på toppen er romsnitter en uimodståelig lækkerbisken, der passer perfekt til både hverdag og fest.

Dejen til romsnitter laves nemt af smør, hvedemel, kokosmel og en smule hjortetaksalt, som giver kagerne deres karakteristiske sprødhed. Når dejen formes til stænger og bages gyldne i ovnen, breder der sig en skøn duft i hele køkkenet. Den søde glasur med rom smøres på, mens kagerne stadig er lune – og det giver en uimodståelig overflade, der knaser let, når man tager en bid.

Romsnitter er ikke bare lækre – de er også nemme at lave og holder sig godt i en kagedåse. Perfekte som en lille sød snack til hverdagen eller til at forkæle gæster i weekenden. Prøv denne klassiske opskrift på romsnitter og nyd smagen af tradition og hygge. Velbekomme.

 

Se flere opskrifter på kage her.
Romsnitter
5 fra 1 stemme
Samlet tid 1 time
Antal 1 portion á 30-40 snitter
Kalorier pr. portion 2495

Ingredienser

Dej

  • 125 g hvedemel
  • 125 g smør
  • 65 g kokosmel
  • 65 g sukker
  • ¼ tsk hjortetaksalt

Glasur

  • 150 g flormelis
  • 1 spsk rom
  • vand

Sådan gør du
 

  • Bland mel og hjortetaksalt i en skål. Smuldr fedtstoffet i melblandingen. Tilsæt de resterende ingredienser, og ælt det hele sammen til en ensartet dej.
  • Del dejen i tre lige store portioner. Rul hver portion ud til en lang pølse, der passer i længden på din bageplade. Læg pølserne på bagepladen og tryk dem let flade med håndfladen.
  • Bag stængerne i en forvarmet ovn ved 200 °C i 10-15 minutter, eller indtil de er gyldne.
  • Rør flormelis sammen med rom og lidt vand til en tyk glasur.
  • Mens stængerne stadig er varme, overtrækkes de med romglasur. Når glasuren har sat sig lidt, skæres stængerne ud i ca. 1½ cm brede stykker.
  • Lad kagerne køle helt af, før de opbevares i en lufttæt beholder.

Tips og noter

  • Romsnitter kaldes også fedtebrød.
  • Man kan anvende lys eller mørk rom til glasuren. Begge dele er lækkert. Man kan også bruge romessens. Så bruger man ca. 1 tsk og lidt mere vand.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 2495kcalKulhydrater: 347gProtein: 23gFedt: 112gMættet fedt: 74gFlerumættet fedt: 4gEnkeltumættet fedt: 26gTransfedt: 4gKolesterol: 269mgNatrium: 1225mgKalium: 168mgFiber: 26gSukker: 217gVitamin A: 3124IUCalcium: 51mgJern: 8mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering