Giv din stemme.
Oreokage er en drøm for alle chokolade- og oreoelskere! Denne dessert er både lækker, nem at lave og garanteret et hit til enhver fest eller hyggeaften. Den består af en skøn chokoladekage og en cremet og lækker frosting. Kagen pyntes selvfølgelig med knuste oreos.
Denne opskrift på Oreokage er perfekt til både store og små anledninger. Uanset om det er fødselsdag, en hyggelig aften med vennerne eller bare en almindelig onsdag, hvor du trænger til lidt ekstra forkælelse, så er Oreokagen det oplagte valg. Den er nemlig ikke kun lækker, men også ret hurtig at bikse sammen.
Oreokage er perfekt som afslutning på en middag eller som et sødt indslag på kagebordet. Den kan nemt laves dagen i forvejen, Det bliver den kun bedre af. Hvilket gør den ideel til travle dage. Forkæl dig selv og dine gæster med denne uimodståelige kage – oreokage er simpelthen svær at modstå. Velbekomme.
Se flere opskrifter på kage her.
Udstyr
- Bageform på ca. 20x20 cm
Ingredienser
Kage
- 100 g smør - smeltet
- 200 g sukker
- 2½ dl mælk
- 130 g hvedemel
- 40 g kakao
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk bagepulver
- ¼ tsk salt - (kan udelades, hvis du bruger saltet smør)
- 1 stk æg
- 75 g Oreo
Frosting
- 100 g smør
- 200 g flormelis
- 200 g naturel flødeost
- 2 tsk vaniljesukker
- 1 tsk citronsaft
Topping
- 75 g Oreo - (
Sådan gør du
Kage
- Det smeltede smør og sukker piskes sammen.
- Mælk, mel, kakao, vaniljesukker, bagepulver og salt tilsættes og røres sammen med smør og sukker.
- Kom ægget i og rør eller pisk indtil dejen er fri for klumper.
- Oreokiksene knuses groft og vendes i dejen.
- Dejen hældes i en smurt form eller en form beklædt med bagepapir.
- Kagen bages i midten af ovnen i ca. 25-35 minutter ved 180 ℃.
- Lad kagen afkøle helt inden frosting kommes på.
Frosting
- Blødt smør, flormelis og vaniljesukker piskes sammen med en elpisker til lys og luftig masse uden klumper.
- Tilsæt flødeost og citronsaft. Pisk videre til du har en luftig frosting.
- Fordel frosting oven på kagen.
Topping
- Pynt med knuste Oreos.
- Sæt kagen på køl indtil servering.
Tips og noter
- Du kan bruge ethvert tyndt grillspyd eller en kødpind til at tjekke, om kagen er færdig. Stik spyddet ned i midten af kagen. Der skal ikke hænge dej ved, når du tager det op. Et par små krummer er dog okay.
- Hvis du har en anden størrelse form kan du bruge denne tabel. Vær opmærksom på at bagetiden kan ændre sig. Du skal derfor holde øje med kagen.
- ca. 16x16 cm - ½ portion dej
- ca. 20x20 cm - 1 portion dej
- ca. 20x30 cm - 1½ portion dej
- ca. 22x32 cm - 2 portioner dej
- ca. 26x35 cm - 2 portioner dej
- ca. 32x38 cm - 3 portioner dej
- ca. 35x45 cm - 4 portioner dej (Bradepande til ovnen)
- Denne opskrift giver 8-12 stykker kage.
0 kommentarer