Giv din stemme.
Indisk inspireret kyllingegryde er den perfekte ret, hvis du ønsker at bringe de varme og krydrede smage fra Indien ind i dit køkken. Denne ret er en skøn blanding af saftige kyllingestykker, aromatiske krydderier og en cremet sauce, der får smagsløgene til at danse.
Denne ret er en skøn kombination af mørt og saftigt kyllingekød og lækker sprød blomkål. Det hele er samlet i en vidunderlig cremet og krydret sauce lavet med hakkede tomater og kokosmælk. Det er en både lækker og nem ret. Det er hurtigt blevet en sand favorit hjemme hos os.
Server retten med dampende basmatiris eller lune naanbrød for en autentisk oplevelse. Indisk inspireret kyllingegryde er både nem at lave og fyldt med smag, hvilket gør den til en fantastisk hverdagsret eller et eksotisk indslag til middagsselskaber. Prøv den, og lad dig forføre af de indiske krydderiers magi. Velbekomme.
Se flere opskrifter på aftensmad her.
Ingredienser
- 1 spsk olie
- 1 stk løg - pillet og groft hakket
- 3 fed hvidløg - pillet og fint hakket
- 2 spsk ingefær - fint hakket
- 1 spsk garam masala - eller karry
- 2 tsk spidskommen
- ½ tsk kanel
- 1 tsk chilipulver
- 400 g hakket kylling
- 3 dl grøntsagsbouillon
- 4 dl kokosmælk - svarer til en dåse
- 400 g hakkede tomater
- 1 stk blomkål
- salt
- peber
Sådan gør du
- Løg, ingefær og hvidløg kommes på en varm sauterpande eller i en tykbundet stor gryde med olie. Lad det stege i 1-2 minutter ved middel varme.
- Tilsæt hakket kylling og lad stege i yderligere 4-5 minutter. Eller til kødet har fået farve.
- Krydderierne kommes i panden og steger med i yderligere 1 minut.
- Tilsæt de hakkede tomater, kokosmælk, grøntsagsbouillon og en lille smule salt.
- Lad retten simre i ca. 10 minutter.
- Blomkålet skylles og skæres i mindre buketter. Kom buketterne i retten og lad den koge i yderligere 10-15 minutter til blomkålsbuketterne er møre.
- Smag til med salt og peber.
- Server med kogte ris og naanbrød.
Tips og noter
- Istedet for chilipulver kan du bruge frisk chili. Den hakkes fint og tilsættes sammen med løg, hvidløg og ingefær.
- Du kan bruge ingefærpulver istedet for frisk ingefær. Det tilsættes sammen med krydderierne.
- Pynt eventuelt retten med frisk koriander, frisk mynte eller frisk persille.
0 kommentarer