Giv din stemme.

5 fra 1 stemme

Pasta alla Amatriciana er en autentisk italiensk ret, der stammer fra byen Amatrice. Denne lækre pasta kombinerer en rig tomatsauce med guanciale (italiensk pancetta), løg, og nogle gange en smule chili, hvilket skaber en dyb og fyldig smag.

Med Pasta alla Amatriciana kan du nyde en traditionel italiensk smagsoplevelse i dit eget køkken. Den salte guanciale og den søde tomatsauce harmonerer perfekt med pastaen, mens et strejf af chili tilføjer et lille spark.

Server din Pasta alla Amatriciana med friskrevet pecorino ost og et drys persille for at fremhæve rettens smagsnuancer. Denne ret er perfekt til både hverdagsaftener og særlige lejligheder. Prøv Pasta alla Amatriciana næste gang du ønsker en autentisk italiensk middag, der både er nem at tilberede og utroligt velsmagende.

 

Se flere opskrifter fra det italienske køkken her.
Pasta alla Amatriciana
5 fra 1 stemme
Samlet tid 25 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 963

Ingredienser

  • 500 g bucatini - eller rigatoni.
  • 200 gram guanciale
  • 1 lille løg
  • 1 dl hvidvin
  • 1 dåse flåede tomater
  • ½ tsk salt - groft
  • 100 g Pecorino Romano - eller parmasan - revet

Sådan gør du
 

  • Pastaen koges efter anvisningen på pakken. Gem 1-2 dl af kogevandet til saucen.
  • Guancialen skæres i mindre stykker. Herefter svitses guanciale på en tør pande ved middel varme i 4-5 minutter.
  • Løget hakkes og tilsættes. Steg videre i et par minutter.
  • Tilsæt hvidvin til panden. Rør let, så alle smagstofferne frigives fra panden til saucen. Lad vinen fordampe til den er reduceret til en tyk sirup.
  • Tomaterne tilsættes. Lad det småsimre i 10-15 minutter. Smag til med salt.
  • Den kogte pasta vendes i saucen på panden. Tilsæt lidt af kogevandet. Varm retten igennem i 2-3 minutter.
  • Serveres med revet ost.

Tips og noter

  • Bucatini, også kendt som perciatelli, er en tyk spaghetti-lignende pasta med et hul, der løber gennem midten.
  • Rigatoni er en form for rør-formet pasta af varierende længde, der stammer fra Italien. De er større end penne og ziti, og nogle gange let buede, men ikke så meget som macaroni.
  • Du kan alternativt bruge almindelige spaghetti eller penne til denne ret. Har du en favoritpasta, så bruger du selvfølgelig bare den.
  • Guanciale er et italiensk saltet kødprodukt tilberedt af svinekæbe eller kinder. Dens navn er afledt af guancia, 'kind'. - Hvis du ikke kan skaffe guanciale så kan pancetta eller bacon også bruges.
  • Nogle gange tilsættes lidt frisk eller tørret chili. Brug evt. en chilipeber eller 1 tsk chilipulver eller chiliflager. Det tilsættes sammen med løget.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 963kcalKulhydrater: 101gProtein: 31gFedt: 46gMættet fedt: 19gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 2gKolesterol: 80mgNatrium: 1176mgKalium: 533mgFiber: 5gSukker: 7gVitamin A: 221IUVitamin C: 11mgCalcium: 330mgJern: 3mg
Udskriv opskrift

1 Kommentar

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering