Forloren pindsvin er en lækker middag for både børn og voksne. Der findes mange forskellige opskrifter på farsbrød. Man spiser farsbrød i mange lande og tilsætter mange forskellige ingredienser. Det kan være alt fra soltørrede tomater og oliven til pølser og bacon. Forloren pindsvin er et klassisk farsbrød med pølser.

Jeg kan stadig huske første gang, jeg fik denne ret som barn. Jeg havde fået farsbrød før. Også med baconsvøb – det kaldte vi for forloren hare. Jeg kunne selvfølgelig godt lide det. Det tror jeg de fleste kan. Pludselig stod der er farsbrød med pølser på bordet. Jeg var vild med det. Det tror jeg de fleste børn er. Jeg var hvertfald. “Det er forloren pindsvin” sagde min mor. Jeg synes, at det var genialt. 

Jeg kan stadig godt lide forloren pindsvin. Her er min opskrift. Jeg håber, at du vil elske det lige så meget som jeg har gjort. Vi servere det typisk sammen med kogte kartofler og en grøn salat. Velbekomme.

Forloren pindsvin
5 fra 4 stemmer
Forberedelsestid 20 minutter
Tilberedningstid 45 minutter
Samlet tid 1 time 5 minutter
Antal 4 portioner
Kalorier pr. portion 532

Ingredienser

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 1 dl havregryn
  • 2 spsk mel
  • 1 stk løg
  • 1 stk æg
  • 200 g cocktailpølser
  • 0.5 dl mælk
  • 1 spsk groft salt
  • peber

Serveres med

  • 800 g kartofler - kogte

Brun sauce

  • 2 dl mælk
  • 2 dl bouillon
  • 1 spsk saucejævner
  • 0,5 spsk ribsgelé
  • 0,5 dl fløde
  • 2 tsk kulør
  • salt
  • peber

Sådan gør du
 

Farsbrød

  • Hakket kalv og flæsk røres sammen med salt i en røremaskine i 5-10 minutter. Det giver et fast og saftigt farsbrød.
  • Tilsæt havregryn, mel, løg, æg, mælk og peber og rør videre til det hele er blandet godt.
  • Form dejen som et farsbrød i et ildfast fad.
  • Fordel cocktailpølserne i dejen.
  • Hvis du laver brun sovs, så hældes mælk og bouillon i fadet sammen med farsbrødet. Hold øje under stegning at det ikke tørrer ud, tilsæt vand undervejs.
  • Farsbrødet bages i ovnen på 175 C° i 45 minutter.

Brun sovs

  • Væden fra farsbrødet hældes op i en gryde. Tilsæt evt. lidt vand. Varm op under omrøring.
  • Tilsæt ribsgelé og fløde under omrøring.
  • Tilsæt kulør under omrøring, indtil at sovsen har den ønskede farve.
  • Tilsæt saucejævner mens du fortsat rører i sovsen, indtil du opnår den ønskede konsistens. Vær opmærksom på at saucen først bliver tyk når den koger.
  • Smag til med salt og peber.

Tips og noter

  • Beregningen af næringsindholdet kun på farsbrødet og ikke på kartofler og sovs. Beregningen er pr. person. Hvis du vil have næringsindholdet på hele farsbrødet, så skal du gange med 4.
  • Vi plejer at servere med kogte kartofler og en salat eller kogte/dampe grøntsager. Personligt kan jeg godt lide forlorent pindsvin med hasselbach kartofler og kogte ærter.
  • Hvis du ikke har cocktailpølser, så kan du bruge f.eks. wienerpølser der er delt i 3-4 stykker.
  • Forlorent pindsvin er et farsbrød med cocktailpølser. Hvis man laver et farsbrød med baconsvøb, så kaldes det forloren hare.
  • Kan du lide opskrifterne her på sydhavnsbloggen.dk - så tilbmeld dig vores nyhedsbrev.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 532kcalKulhydrater: 8gProtein: 30gFedt: 42gMættet fedt: 15gFlerumættet fedt: 4gEnkeltumættet fedt: 19gTransfedt: 0.01gKolesterol: 164mgNatrium: 2373mgKalium: 531mgFiber: 1gSukker: 3gVitamin A: 83IUVitamin C: 3mgCalcium: 54mgJern: 2mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *