Giv din stemme.
Skidne æg er en klassisk ret, der ofte serveres til morgenmad i mange danske hjem. Navnet kan måske lyde mærkeligt, men smagen af denne ret er alt andet end det! Den består typisk af smilende æg, der serveres på rugbrød eller skiver af franskbrød. For en ekstra lækker finish kan retten toppes med en blanding af hakket bacon, skinke, løg, purløg eller persille.
Skidne æg er en ret, der kan tilpasses efter personlig præference og smag. Nogle foretrækker æggene blødkogte, mens andre foretrækker dem hårdkogte. Bacon eller skinke kan udskiftes med andre kødprodukter eller endda vegetariske alternativer som champignon eller tofu for en anderledes smagsoplevelse.
Denne klassiske morgenmadsret er et fast tilbehør til mange påskefrokoster. Det er sikkert også derfra navnet stammer. Påskelørdag kaldtes i gamle dage for “skidtlørdag” eller “skiden lørdag”, fordi det var vaskedag.
Så næste gang du er på udkig efter en hurtig, velsmagende og tilfredsstillende morgenmad, så prøv at lave skidne æg. Det er en sikker vinder, der vil bringe smil frem på alles læber ved morgenbordet. Velbekomme.
Se flere opskrifter med æg her.
Ingredienser
- 4 æg
Sauce
- 10 g smør
- 1 spsk hvedemel
- ½ dl vand
- 1½ dl mælk
- 1 spsk dijon sennep
- ¼ tsk salt - groft
- peber - friskkværnet
Pynt
- purløg
Sådan gør du
Æg
- Æggene koges til de er "smilende".Kom vand i en gryde, vandet skal stå 4-5 cm op i gryden. Bring vandet i kog. Kom æggene forsigtigt i med en ske og kog æggene ved svag varme og under låg i 6-8 min. Skyl æggene med koldt vand.
Sauce
- Smelt smør i en tykbundet gryde og rør mel i ved middel varme. Tilsæt mælken lidt ad gangen. Sørg for at alle melklumperne bliver rørt ud mellem hver gang du tilsætter mælk.
- Tilsæt sennep, salt og peber. Lad saucen koge ved svag varme i ca. 3-5 min. under omrøring.
Servering
- Sennepssauce anrettes på tallerkener sammen med halve "smilende" æg og karse. Server med rugbrød.
Tips og noter
- Server eventuelt med karse eller sprød stegt bacon.
0 kommentarer