Farfalle med spinat, champignoner og karamelliserede løg er en smagsoplevelse ud over det sædvanlige. Denne ret kombinerer de saftige bid af champignoner, den let bitre smag af spinat og de søde, bløde løg til en harmonisk og tilfredsstillende pastaoplevelse.
Forberedelsen er enkel. Begynd med at koge farfalle-pastaen til perfektion, indtil den er al dente. Imens kan du langsomt karamellisere løgene i en pande med en smule olie eller smør og eventuelt en anelse sukker. Det tager tid, men resultatet er det værd – de bliver silkebløde og sødmefulde.
Steg nu de skivede champignoner på panden. Når de er blevet møre og gyldne, tilsæt spinatbladene, indtil de er falmet.
Nu er det tid til at kombinere det hele med ost og fløde. Farfalle med spinat, champignoner og karamelliserede løg er en pastaoplevelse, der balancerer smag og tekstur på den mest delikate måde. Denne ret er et festmåltid for dine smagsløg og en fornøjelse for dine gæster. Velbekomme.
Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.
Se flere opskrifter på aftensmad her.
Ingredienser
Karamelliserede løg
- 3 store løg
- 1 spsk olie
- 1 spsk balsamico eddike
- ¼ tsk salt
- ¼ tsk peber
Sauce
- 1 spsk olie
- 200 g champignoner
- 100 g spinat
- 2 dl madlavningsfløde
- 50 g parmasan
- ¼ tsk salt
Pasta
- 500 g farfalle
Topping
- 50 g parmasan
Sådan gør du
Karamelliserede løg
- Pil løgene og skær dem i mellemtynde ringe.
- Varm en pande op ved middelhøj varme.
- Kom fedtstof og løg på panden. Hvis det steger kraftigt, så sku en anelse ned for varmen. Løgene må ikke blive sorte.Det tager lang tid for løg at karamellisere. Mange tilsætter sukker eller honning for at fremskynde processen. Hvis du tilsætter 1-2 tsk sukker eller 1 spsk honning sammen med et par spsk vand, så er stegetiden ca. 10-15 minutter.Hvis du vil lade løgene karamellisere naturligt, så er stegetiden typisk omkring 40-50 minutter.
- Rør / vend løgene undervejs.
- Smag til med eddike, salt og peber.
- Tag løgene af panden og stil til side.
Pasta
- Kog pastaen efter anvisningen på pakken. (Når du dræner vandet fra pastaen skal du gemme 1-2 dl af kogevandet)
Sauce
- En stor sauterpande varmes op til middel varme.
- Champiignoner renses og skæres i skiver.
- Tilsæt olie og champignoner til den varme pande. Lad champignonerne stege i ca 5 minutter, eller til de har fået farve. Rør et par gange undervejs, men undgå at røre for meget, da der ellers trækker for meget vand ud af champignonerne.
- Tilsæt spinat og lad det stege med, til det falder sammen.
- Tilsæt madlavningsfløde og lad det koge op. Skru ned for varmen, så det lige akurat simrer.
- Tilsæt revet parmasanost. Rør til osten er smeltet.
- Tilsæt de karamelliserede løg.
- Tilsæt de kogte farfalle, samt det gemte kogevand fra pastaen indtil du har den ønskede konsistens.
- Smag til med salt og peber.
- Serveres med lidt ekstra parmasan.
Tips og noter
- Du kan sagtens bruge frisk såvel som frossen spinat i denne ret.
- Hvis saucen er for tyk, så kan du tilsætte lidt mere kogevand fra pastaerne, madlavningsfløde eller vand.
- Hvis saucen er for tynd, så kan du lade den reducere i 1-2 minutter eller tilsætte lidt mere revet parmasanost.
- Du kan selvfølgelig sagtens bruge andre typer pasta.
0 kommentarer