Græskarsuppe er en cremet og lækker suppe, der er super nem at lave. Du kan bruge alle mulige græskar. Denne suppe er lave med hokkaidogræskar. 

Græskarsuppe kan varieres på utrolig mange måder. Jeg kan godt lide min lidt spicy og tilsætter derfor lidt chili. Det er selvfølgelig en smagssag. Du kan tilsætte mere eller mindre chili, hvis du ønsker det. Personligt kan jeg godt lide lidt mere chili, end jeg har skrevet i opskriften, men min familie er ikke enige. Så dette er sådan som vi laver den hjemme hos os.

Med kun en måned til Halloween og masser af græskar i butikkerne, så er det oplagt at lave denne suppe. Den er sund, nærende, billig og så smager den helt vidunderligt. Jeg håber, at I vil nyde denne græskarsuppe, lige så meget som vi gør. Velbekomme.

 

Du finder flere opskrifter på suppe her.
Græskarsuppe
4.5 fra 2 stemmer
Samlet tid 40 minutter
Antal 6 personer
Kalorier pr. portion 493

Ingredienser

  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stk hokkaido græskar
  • 1 stk løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 stk gulerødder
  • 3 stk kartofler
  • 1 tsk chilipulver
  • 1 L grøntsagsbouillon
  • dl fløde
  • 1 spsk citronsaft
  • salt
  • peber

Topping

  • 150 g bacon

Sådan gør du
 

  • Du kan vælge at bruge græskaret med eller uden skræl. Hvis du bruger det med skræl skal det vaskes inden du halverer det. Halver hokkido græskaret og skrab kernerne ud. (Hvis du ikke vil bruge skrællen, så skal det skrælles efter kernerne er fjernet.)
  • Skær græskarkødet i grove tern.
  • Kom græskarstykkerne i en skål og tilsæt olie, chili, salt og peber. Rør rundt så olie og krydderier fordeles.
  • Læg det hele ud på en bageplade med bagepapir. Bag græskarstykkerne i ovnen ved 200 °C (varmluft) i 20 minutter.
  • Kartofler, gulerødder, løg og hvidløg skrælles og skæres i tern.
  • Opvarm olien i en stor gryde og sauter hvidløg og løg i 1-2 minutter ved middel varme.
  • Tilsæt kartoffeltern og og gulerødtern og sauter i yderligere 3-4 minutter.
  • Kom de bagte græskarstykker i gryden og tilsæt bouillon. Bring gryden i kog og lad den koge igennem i 10 minutter.
  • Blend suppen glat med en stavblender og tilsæt fløde og citronsaft.
  • Smag til med salt og peber og varm suppen igennem.
  • Server suppen med det samme gerne med en klat creme fraiche og et groft stykke brød.

Tips og noter

  • Jeg kan godt lide at bage græskaret i ovnen. Det giver lidt brændt sødme til suppen. Man kan sagtens nøjes med at skære græskaret i tern og tilsætte det sammen med kartofler og gulerødder.
  • Det er klart at du skal servere et alternativ til bacontopping. Det kan være rigtig lækkert servere ristede græskarkerner.
  • Hvis du kan lide vores opskrifter, så tilmeld dig vores nyhedsbrev. Vi lægger nye opskrifter ud hver uge.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 493kcalKulhydrater: 41gProtein: 5gFedt: 36gMættet fedt: 16gFlerumættet fedt: 4gEnkeltumættet fedt: 15gKolesterol: 51mgNatrium: 1102mgKalium: 1023mgFiber: 6gSukker: 7gVitamin A: 17482IUVitamin C: 51mgCalcium: 105mgJern: 2mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering