Whiskysauce stammer oprindelig fra det britiske køkken. Det er en lækker sauce, som er fuld af smag. Den er nem at lave og giver en spændende smagsoplevelse til grillet eller stegt kylling eller andet kød.

Der er mange opskrifter på whiskysauce. Dette er den opskrift som vi bruger herhjemme. Den giver et godt resultat hver gang. Vi laver den ofte til et stykke stegt eller grillet kyllingebryst eller til en lækker bøf og stegte kartoffelbåde.

Det er ikke nødvendigt at bruge en dyr whisky, for at lave en god whisky sauce. Hvilken whisky man vælger har dog stor betydning for smagen. Vi bruger gerne Jeg brugte en Chivas Regal 12 års Blended Scotch Whisky eller Tullamore Dew. De giver begge en dejlig krydret smag til saucen. Jeg anbefaler at man ikke bruger en røget whisky. Det passer ikke godt til en sauce.

Jeg håber, at I kan lide denne opskrift. Velbekomme.

 

Du finder flere opskrifter på sauce her.
Whiskysauce
5 fra 1 stemme
Samlet tid 15 minutter
Antal 4 portioner
Kalorier pr. portion 467

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 70 g tomatpuré - koncentreret
  • 1 tsk sukker
  • 2 tsk rosmarin - tørret
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peber
  • 2 spsk whisky - Jeg brugte en Chivas Regal 12 års Blended Scotch Whisky. Anden god whisky kan også bruges.
  • dl piskefløde

Sådan gør du
 

  • Smør smeltes i en gryde ved lav varme.
  • Tilsæt tomatpuré og rør sammen med et piskeris.
  • Tilsæt salt, peber, rosmarin og sukker. Lad det koge i 1 minut. Så sukkeret får lov til at karamelisere lidt.
  • Tilsæt whisky. Lad koge i 1 minut, medens du rører.
  • Tilsæt piskesfløde og lad sauce komme op at koge under omrøring.
  • Lad saucen småkoge i 1 minut under omrøring. Smag til med salt, peber, whisky og sukker.
  • Serveres med det samme.

Tips og noter

  • Du kan sagtens bruge andre whiskyer. Jeg anbefaler, at du bruger en whisky som du kan lide.
  • Hvis du kan lide saucen lidt sødere, så kan du prøve at tilsætte 1-2 spsk. ketchup.
  • Hvis du synes, at saucen savner lidt pep, så tilsæt 1 tsk. gastrik, balsamico eddike eller engelsk sauce.
  • Jeg bruger altid rosmarin til denne sauce. Jeg synes, at det giver en fantastisk smag. Du kan dog også bruge timian, hvis du foretrækker det. Eller en blanding af rosmarin og timian.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 467kcalKulhydrater: 5gProtein: 2gFedt: 48gMættet fedt: 30gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 12gTransfedt: 1gKolesterol: 138mgNatrium: 804mgKalium: 148mgFiber: 0.4gSukker: 4gVitamin A: 1792IUVitamin C: 2mgCalcium: 54mgJern: 0.4mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *