Giv din stemme.

4.5 fra 2 stemmer

Vinaigrette med chili og lime er en frisk og krydret dressing, der giver nyt liv til dine salater. Kombinationen af den syrlige lime og den varme chili skaber en perfekt balance, der løfter smagen af selv de enkleste retter. Uanset om du bruger vinaigrette med chili og lime som salatdressing, marinade eller til at dryppe over grillede grøntsager, er den en alsidig favorit.

Opskriften er enkel. Bland friskpresset limesaft med olivenolie, lidt honning for at afrunde syrligheden og chili for et krydret kick. Smag til med salt, peber og eventuelt lidt hvidløg, hvis du vil tilføje endnu mere dybde. Derudover kan vi godt lide at tilsætte en anelse spidskommen. Vinaigrette med chili og lime kan justeres i styrke og sødme, så den passer til dine præferencer.

Denne vinaigrette er ikke kun nem at lave, men også utrolig smagfuld. Den fungerer godt med alt fra sprøde grønne salater til retter med grillet kød eller fisk. Prøv vinaigrette med chili og lime næste gang du vil pifte din mad op – den vil med garanti imponere både dig og dine gæster. Velbekomme.

 

Se alle vores opskrifter på salat her.
Vinaigrette med chili og lime
4.5 fra 2 stemmer
Samlet tid 10 minutter
Antal 1 skål
Kalorier pr. portion 490

Ingredienser

  • ½ dl olivenolie
  • 1 stk lime - Skal og saft
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk chiliflager - eller chilipulver
  • 1 tsk spidskommen
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk salt
  • peber - friskkværnet

Sådan gør du
 

  • Lime rives på den fine side af et rivejern og saften presses.
  • Hvidløgsfed pilles og presses i en hvidløgspresser.
  • Alle ingredienserne røres sammen i en skål. Smag til.
  • Lav gerne vinaigrette denne dagen før den skal bruges og opbevar i køleskabet. Det giver en kraftigere og dybere smag.

Tips og noter

  • Denne vinaigrette er utrolig lækker til de fleste salater.
  • Du kan variere dressingen på utalige måder med friske krydderurter. Jeg kan rigtig godt lide timian, basilikum eller persille, men du kan frit bruge din favorit. Du kan også prøve med revet parmesan.
  • Du kan også bruge en vinaigrette over grillede grøntsager, ovnbagte grøntsager eller som marinade til kød. 
  • Har du ikke en hvidløgspresser, så kan hvidløgsfedene hakkes fint.
  • Du kan også bruge den til en lækker caprece salat.

Næringsindhold

Serving: 1skålKalorier: 490kcalKulhydrater: 17gProtein: 2gFedt: 49gMættet fedt: 7gFlerumættet fedt: 5gEnkeltumættet fedt: 35gNatrium: 2400mgKalium: 186mgFiber: 3gSukker: 7gVitamin A: 667IUVitamin C: 22mgCalcium: 65mgJern: 3mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering