Giv din stemme.

4.5 fra 2 stemmer

Pølsehorn med fuldkorn er en lækker og mættende snack, der er perfekt til både madpakken, picnic eller som en hurtig bid på farten. Kombinationen af den luftige dej med det fyldige pølsefyld gør pølsehorn med fuldkorn til en favorit hos både børn og voksne – og fuldkornet tilføjer et sundere twist.

Dejen til pølsehorn med fuldkorn laves med en blanding af hvedemel og fuldkornsmel, hvilket giver en god balance mellem blødhed og en fyldigere smag. Når dejen er hævet, rulles den ud, skæres i trekanter og vikles om pølserne. Efter en hurtig bagning i ovnen er de klar til at blive nydt lune eller gemt til senere.

Server pølsehorn med fuldkorn med ketchup eller en hjemmelavet dip for ekstra smag. De kan også fryses, så du altid har en nem snack ved hånden. Med denne opskrift får du en sundere version af den klassiske favorit, uden at gå på kompromis med smagen. Prøv dem næste gang, du har lyst til at bage. Velbekomme.

 

Se alle vores bageopskrifter her.
Pølsehorn med fuldkorn
4.5 fra 2 stemmer
Samlet tid 2 timer
Antal 1 portion á 12 pølsehorn
Kalorier pr. portion 2434

Ingredienser

  • 25 g gær
  • dl mælk
  • 25 g smør
  • 150 g hvedemel
  • 250 g fuldkornsmel
  • ½ tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 6 stk pølser

Sådan gør du
 

  • Smør smeltes i en lille gryde. Tilsæt mælk og varrm op indtil lillefinger varmt. Ca. 30 ℃.
  • Hæld det i en røreskål. og rør gæren ud i den lunkne mælk/smør.
  • Tilsæt mel, salt og sukker. Ælt dejen godt igennem i 10 minutter. Brug gerne en røremaskine. Dejen kan også sagtens æltes i hånden.
  • Kom dejen i en skål. Dæk skålen med et fugtigt klæde og lade den hæve i én time.
  • Du kan forme pølsehornene på flere måder. Her er to forskellige måder.
    1. Tril dejen ud til en pølse og del den i 12 lige store stykker. Tag en dejklump og rul den til en lang pølse. 30-40 cm lang. Sno dejen rundt om en pølse, ligesom når man laver snobrød. Placer pølsebrødet på et stykke bagepapir på en bageplade.
    2. Del dejen i to lige store stykker. Rul dejen ud til to store cirkler. Ligesom en pizzadej. Brug evt. en kagerulle. Skær hver cirkel ud i 6 lige store stykker. Ligesom pizzaslices. Denne metode bruges hvis du vil have ketchup i dine pølsehorn. Placer en pølse på dejen, i den store ende og en stribe kethup og fold dejen rundt om pølsen. Læg dem på et stykke bagepapir på en bageplade.
  • Pølsehornene pensles med vand eller mælk og lægges dem en bageplade med bagepapir.
  • Bag pølsehornene i en forvarmet ovn ved 200 ℃ i ca. 15 min.

Tips og noter

  • Alle typer mælk kan anvendes. Jeg foretrækker kærnemælk.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 2434kcalKulhydrater: 372gProtein: 87gFedt: 73gMættet fedt: 31gFlerumættet fedt: 9gEnkeltumættet fedt: 27gTransfedt: 1gKolesterol: 194mgNatrium: 3314mgKalium: 1951mgFiber: 33gSukker: 26gVitamin A: 889IUVitamin C: 1mgCalcium: 468mgJern: 23mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

4.50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering