Mexicansk inspireret gryderet med kylling er en lækker cremet gryderet fyldt med smag. Denne gryderet er lavet med det lækreste hjemmelavede fajita krydderimix.

Denne ret er nem og hurtig at lave. Den er perfekt til den travle hverdag. Til familien på farten. Når vi laver denne ret, så starter vi med at sætte ris over. Så passer det med at gryderetten er færdig når risene er kogt.

Der er mange måder, at variere denne ret på. Du kan evt. tilsætte nogle grøntsager. Eller du kan drysse med nødder, persille eller koriander. Du kan også erstatte fløden med kokosmælk. Se noter under opskriften for mere inspiration. Velbekomme.

Du finder opskriften på hjemmelavet fajita krydderiblanding her.
Mexicansk inspireret gryderet med kylling
5 fra 2 stemmer
Samlet tid 25 minutter
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 350

Ingredienser

  • 2 spsk olie - smagsneutral, f.eks. raps- eller solsikkeolie
  • 500 g kyllingebryst
  • 1 stk løg
  • 3 stilke forårsløg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 dl hønsebouillon
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 4 spsk fajita krydderiblanding
  • 250 g majs - løse.
  • 1 stk rød peberfrugt
  • salt
  • peber

Sådan gør du
 

  • Start med at forberede grøntsager og kylling.
  • Løget pilles og skæres i kvarte ringe.
  • Forårsløg vaskes og ordnes. Roden skæres fra og kasseres. Resten skæres i ringe. Det hvid og grønne sorteres i hver sin lille skål eller bunke.
  • Hvidløget pilles og skæres i mindre stykker.
  • Hvis du bruger friske majs, så skæres majsene af kolben. Det gøres ved at lade en skarp kokkekniv køre ned langs siden på kolben.
    Hvis du bruger majs fra dåse eller fra frost, så er de allerede klar.
  • Peberfrugten skylles. Stok og kerner fjernes og kasseres. Peberfrugten skæres i strimler eller tern.
  • Kyllingen skæres i mundrette tern.
  • Varm en stegegryde eller sauterpande op til middel varme.
  • Tilsæt olie og løg. Lad det stege i 2-3 minutter.
  • Tilsæt hvidløg og de grønne dele af forårsløget. Steg videre i 1 minut.
  • Tilsæt kylling og steg videre i 3-4 minutter. Til kyllingen har fået lidt farve.
  • Derefter tilsættes hønsebouillon, madlavningsfløde og fajita krydderiblanding. Lad retten koge op. Skru ned for varmen og lad retten simre i 4-5 minutter.
  • Tilsæt majs og halvdelen af peberfrugten og lad retten simre i videre i 1-2 minutter.
  • Smag til med salt og peber.
  • De grønne dele af forårsløget resten af peberfrugten drysses på den færdige ret. Serveres med madbrød og løse ris.

Tips og noter

  • På en almindelig majskolbe sidder der ca. 50-80 g majs. 250 g løse majs svarer til 3-5 hele majskolber. Det kommer an på hvor store kolberne er.
  • Hvis du køber færdig fajita krydderiblanding så svarer 4 spsk. til 28 gram. Det er ofte det som er i et brev.
  • Man kan sagtens tilsætte lidt grøntsager. Det kan være rigtig lækkert med gulerødder, sukkerærter, grønne bønner eller noget helt fjerde.
  • Man kan evt. bruge kokosmælk istedet for fløde.
  • Drys evt. med lidt nødder. Det kan godt give retten et løft. Det kan f.eks. være cashewnødder eller peanuts.
  • Man kan også sagtens drysse med persille eller koriander. Det er også super lækkert.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 350kcalKulhydrater: 24gProtein: 31gFedt: 14gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 5gEnkeltumættet fedt: 3gTransfedt: 0.1gKolesterol: 81mgNatrium: 933mgKalium: 871mgFiber: 4gSukker: 7gVitamin A: 1123IUVitamin C: 34mgCalcium: 40mgJern: 1mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *