Hjemmelavede syltede agurker er meget lette at lave selv. De smager meget bedre end dem man kan købe.

Syltede agurker kan bruges som tilbehør til mange forskellige retter – lige fra hotdog, helstegt kylling og til en leverpostejmad. Hvem elsker ikke også en god flæskestegssandwich eller frikadellesandwich med hjemmelavet agurkesalat. Det er helt sikkert en af mine favoritter.

Du kan variere dine syltede agurker efter smag og behag med de krydderier du vælger. I denne opskrift har jeg valgt, hele peberkorn, laurbærblade og stjerneanis. Se noterne for inspiration. Velbekomme.

Syltede agurker
4.5 fra 2 stemmer
Samlet tid 30 minutter
Antal 1 glas
Kalorier pr. portion 722

Ingredienser

  • 1 agurk
  • 2 dl lagereddike
  • 2 dl sukker
  • 4 peberkorn - hele
  • 2 laurbærblade
  • 1 spsk salt - fint

Sådan gør du
 

  • Lagereddike, sukker, peberkorn og laurbærblade kommes i en gryde og gives et opkog. Det skal kun op at koge og derefter køles af. Det skal køle af til stuetemperatur.
  • Agurkerne skæres i tynde skiver. Brug evt. et mandolinjern, hvis du har et. Du kan også sagtens bruge en kniv.
  • Augurkerne vendes i salt. Og hviler i 10-20 minutter
  • Pres agurkeskiverne let, så de bliver fri for væde og hæld dem i et patentglas eller syltetøjsglas. Skold glasset i kogende vand inden brug. Det forlænger holdbarheden af agurkerne.
  • Hæld den afkølede lage over agurkerne.
  • Tilsæt evt. smag til glassene. Vi har brugt tørret stjerneanis. Se noterne for inspiration.

Tips og noter

  • Hvis du gerne vil have at dine agurker beholder sin friske grønne farve, så er der nogle ting som er særligt afgørende.
    • Sørg for at lagen er kølet helt ned inden den hældes over agurkerne.
    • Skær ikke agurkerne alt for tyndt. De skal ikke være papirs tynde. Lav dem gerne 1-2 mm tykke.
    • Når agurkeskiverne vendes i salt er det for at trække vand ud af agurkerne. Dette er afgørende for både holdbarheden af agurkerne og for deres evne til at bevare den grønne farve.
  • Næringsindholdet er misvisende da det er for både agurk og lage. Da man ikke drikker lagen og lagen indeholder langt flere kacl end selve agurkerne. 
  • Prøv at tilsætte smag til lagen. Vi kan rigtig godt lide at tilsætte stjerneanis. Det giver en rigtig lækker smag der minder om lakrids. Vi kommer 1-2 tørrede stjerneanis i hvert glas. Glasset skal stå i en lille uges tid inden du rigtig kan smage det. Det tager lidt tid før smagen er afgivet til agurkerne.
  • Andre gode smagsgivere til syltede agurker er sennepskorn, kanelstang, nelliker, dild, chili, ingefær, citron, lime eller rødløg. Måske prøver du det med noget helt andet. Skriv i kommentarfeltet hvad din favorit er.
  • De syltede agurker opbevares mørkt og køligt. De typisk holde sig ca. 2 uger i køleskab. Du kan dog forlænge holdbarheden ved at skolde glasset og derefter skylle glasset i atamon. Hvorefter at holdbarheden er op til 6 måneder i køleskab.
  • Hvis du kan lide denne opskrift, så vil du måske abonnere på vores nyhedsbrev.

Næringsindhold

Serving: 1glasKalorier: 722kcalKulhydrater: 175gProtein: 1gFedt: 1gMættet fedt: 1gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 1gNatrium: 6987mgKalium: 298mgFiber: 2gSukker: 173gVitamin A: 271IUVitamin C: 7mgCalcium: 65mgJern: 2mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *