rbradgryde med champignoner, mørbrad og cocktailpølser, er en hverdagsfavorit i mange danske hjem. Retten er hurtigt at lave og så er den meget børnevenlig. 

Mørbradgryde er en ret som blev meget populær og udbredt gennem 60’erne og 70’erne i Danmark. I forskellige landsdele og forskellige hjem, har man lavet den lidt forskelligt.

Hvis du gerne vil gøre det lidt sundere, kan du sagtens tilsætte flere grønsager, fx broccoli, gulerødder eller bladselleri. Du skal også spice retten op med lidt chilli eller røget paprika. Det er en lækker ret som let kan varieres på et utal forskellige måder, så det netop passer til dine smagsløg. 

Vi kan godt lide at servere mørbradgryde med ris eller kartoffelmos. Velbekomme.

Mørbradgryde
4 fra 1 stemme
Samlet tid 1 time
Antal 4 portioner
Kalorier pr. portion 863

Ingredienser

  • 125 g bacon i skiver - Skæres i mindre stykker, til bacondrys
  • 500 g svinemørbrad - skæres i mundrette stykker
  • 1 spsk hvedemel
  • 1 stk løg - i halve tynde skiver
  • 400 g champignoner - renses og skæres i halve eller kvarte
  • 400 g hakkede tomater - (svarer til 1 ds)
  • 1 spsk tomatpuré - koncentreret
  • 1 spsk paprika
  • 5 dl piskefløde
  • 125 g cocktailpølser
  • salt
  • peber

Sådan gør du
 

  • Bacon skæres i mindre stykker og ristes sprødt i en gryde. Tag derefter bacon op og læg på fedsugende papir. Gem til pynt.
  • Mørbraden skæres i skiver og vendes i mel. Det brunes af i gryden med baconfedt og tages derefter op og lægges på en tallerken.
  • Dernæst brunes løg og champignoner.
  • Tilsæt hakkede tomater, tomatpuré, paprika, piskefløde og kog retten op.
  • Tilsæt mørbradstykkerne og lad retten småsimre i ca. 20 minutter.
  • Tilsæt cocktailpølser og smag til med salt og peber.
  • Kom bacondrys på umiddelbart inden servering, uden at røre det ned i retten. På den måde forbliver bacon sprødt.
  • Retten serveres med ris eller kartoffelmos.

Tips og noter

  • Piskefløde kan erstates af madlavningsfløde eller mælk, hvis du ønsker et fedtreduceret alternativ. 
  • Hvis du synes at saucen er for tynd, så jævn den lidt.
  • Hvis du vil gøre mørbradgryden lidt personlig og give den et twist, så kan du tilsætte lidt hvidløg eller chili. Det vil få den til at stå lidt ud.
  • Hvis du kan lide vores opskrifter, så tilmeld dig vores nyhedsbrev. Du bliver ikke spamet med beskeder og kan nemt framelde dig igen.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 863kcalKulhydrater: 17gProtein: 42gFedt: 71gMættet fedt: 37gFlerumættet fedt: 6gEnkeltumættet fedt: 23gTransfedt: 0.1gKolesterol: 263mgNatrium: 1358mgKalium: 1335mgFiber: 3gSukker: 10gVitamin A: 2853IUVitamin C: 15mgCalcium: 142mgJern: 4mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *