Tomatsalat laves med nye saftige tomater, frisk mozzarella og cremet fed olie-eddike dressing – toppet med frisk basilikum. Alt lavet med de bedste råvarer. Det er super lækkert og er altid et kæmpe hit hjemme hos os. Det er en rigtig sommer klassiker. Den ægte italienske caprice salat.

Tomatsalat er perfekt som tilbehør til pastaen eller en lækker steak. Vi laver det ofte, når vi sidder på terrassen og griller. Det er italiensk. Det er dansk. Det er sommer. Det bliver ikke bedre. Det er livet når det er bedst. Og så er det utroligt så nemt det er at lave. Velbekomme.

Tomatsalat
5 fra 1 stemme
Samlet tid 15 minutter
Antal 4 portioner
Kalorier pr. portion 183

Ingredienser

Tomatsalat

  • 500 g tomater
  • 1 stk rødløg - lille
  • 100 g mozzarella - frisk
  • 1 stk basilikum - frisk (lille håndfuld)

Dressing

  • 2 spsk olivenolie
  • 2 spsk balsamico eddike
  • 1 tsk flagesalt
  • 1 tsk honning - flydende

Sådan gør du
 

  • Skær tomaterne i skiver (Hvis du bruger cherrytomater, kan du nøjes med at halvere dem)
  • Skær rødløg i tynde skiver
  • Læg tomaterne og rødløg ud på et salatfad
  • Drys med mozzarella ost revet i stykker
  • Fordel dressingen henover tomatsalaten
  • Pynt med de friske basilikumblade

Tips og noter

  • I stedet for en olieeddike dressing, så kan man fordele balsamico glace i en tynd stribe over salaten. 
  • Balsamico glace kan købes færdigt i de fleste supermarkeder.
  • Tomatsalat bliver ofter serveret som tilbehør til en hovedret, men prøv at servere som frokost ret til et stykke groft brød. Det er rigtig lækkert som en let frokostret.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 183kcalKulhydrater: 11gProtein: 7gFedt: 13gMættet fedt: 4gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 7gKolesterol: 20mgNatrium: 748mgKalium: 367mgFiber: 2gSukker: 7gVitamin A: 1237IUVitamin C: 19mgCalcium: 149mgJern: 1mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Trackbacks/Pingbacks

  1. Vinaigrette - Sydhavnsbloggen - […] Du kan også bruge den til en lækker caprece salat. […]
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering