Pizza twisters med rød pesto er en super lækker snack. De er perfekte til madpakken eller skovturen. De er nemme at lave og er fulde af smag. De er bagt med en fuldkornspizzadej. Hvis det skal være endnu nemmere at lave, så kan du bruge en færdig pizzadej, som man køber i supermarkedet.
Fyldet kan varieres på uendelige måder. Vi har brugt rød pesto. Man kan selvfølgelig sagtens bruge grøn pesto. Man kan også bruge tomatsauce forskelligt pizzafyld. Det er nærmest kun fantasien der sætter grænser.
Du kan selvfølgelig også lave dem helt efter denne opskrift. Du vil ikke blive skuffet, for de smager helt fantastisk. Velbekomme.
Du finder flere opskrifter på forskellige snacks her.
Ingredienser
Dej
- 3 dl vand
- 25 g gær
- ½ dl olie
- 1 tsk salt
- 100 g fuldkornshvedemel
- 400 g hvedemel
Fyld
- 150 g rød pesto
- 1 tsk hvidløgspulver
- 100 g parmesanost
Sådan gør du
Dej
- Opløs gæren i lunkent vand.
- Resten af indgredienserne blandes i og dejen æltes godt igennem. En gærdej som denne bør æltes i mindst 10 minutter. Jeg gjorde det på en røremaskine. med dejkrogen. Hvis du ikke har en røremaskine, så kan du sagtens ælte den med hænderne på bordpladen.
- Stil dejen til hævning i en skål. Læg et viskestykke over skålen. Lad dejen hæve i 1½ -2 timer.
- Dej rulles ud til en stor firkant. (Vores var ca. 30x50 cm)
- Dejen deles på midten. På den ene halvdel fordeles fyldet. Den anden halvdel lægges ovenpå som et låg.Dejen skæres ud i 20 lige store stykker. Hvert stykkes snoes og placeres på en bageplade.
- Lad dem efterhæve tildækket på bagepladen i 20-30 minutter, mens ovnen varmer op.
- Disse pizza twisters skal bages i en forvarmet ovn på 225 °C i ca. 10 -12 minutter.
- Lad dem køle af på en rist inden servering.
Tips og noter
- Du kan selvfølgelig sagtens bruge grøn pesto til denne opskrift i stedet.
- Du kan sagtens bruge mozzarella eller cheddar eller en anden ost istedet for parmesan
- Parmigiano-Reggiano eller parmesan er en hård ost af komælk. Revet parmesanost bruges ofte på pastaretter, ligesom den er en vigtig ingrediens i risotto.
- Ofte bruges Grana Padano istedet for Parmigiano-Reggiano. Grana Padano fremstilles i et område i Norditalien. Det er en tør og fedtfattig ost, som er lidt billigere end Parmigiano-Reggiano. De to oste minder meget om hinanden og kan nemt erstatte hinanden.
0 kommentarer