Kylling i sød sauce med frisk pasta er hurtigt blevet en af vores hverdagsfavoritter herhjemme. Det er en lækker ret med saftig kylling og en cremet, sød sauce med masser af smag.

Man kan sagtens variere hvilke grøntsager man bruger. Du kan eksperimentere med de grøntsager som du kan lide. Man kan også sagtens bruge en pakke grøntsager fra frost. Det kan være et fint alternativ i en travl hverdag. Du vil stadig få en ret der smager skønt og er hurtig, lækker og sund.

Vi elsker denne ret hjemme hos os. Jeg håber, at du vil kunne lide den. 

Savner du inspiration, så finder du flere af vores hverdagsfavoritter her. Velbekomme.

Kylling i sød sauce med frisk pasta
5 fra 1 stemme
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 portioner
Kalorier pr. portion 649

Ingredienser

Kylling

  • 500 g kyllingebryst
  • 2 spsk olie
  • 2 spsk hvedemel
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peber
  • 100 g sukkerærter
  • 2 stk peberfrugter - rød, gul eller grøn. Vælg den du bedst kan lide.
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk soyasauce
  • 2 spsk eddike - lys eddike, f.eks. æblecidereddike eller hvidvinseddike.
  • 2 spsk sød chilisauce
  • 2 spsk ketchup
  • 3 spsk brun farin
  • 4 stk forårsløg

Pasta

  • 500 g frisk pasta

Sådan gør du
 

Kylling

  • Start med at ordne grøntsagerne.
    Skyl peberfrugterne, fjern kernerne og skær dem i halve ringe.
    Skyl sukkerærterne.
    Skyl forårsløgene. Skær rødderne af og fjern det yderste lag og kasser. Resten skæres i skiver. De hvide stykker skal i saucen og de grønne drysses over til sidst.
    Fjern skrællen fra hvidløget og skær i små tern.
  • Skær kyllingen i mundrette stykker. Vend kyllingestykkerne i mel, salt og peber.
  • Varm en pande til middel/høj varme.
  • Tilsæt olie og kylling. Lad kyllingen stege i 3-4 minutter, til den har fået lidt farve. Vend gerne kyllingen flere gange undervejs.
  • Tilsæt sukkerærter, hvidløg peberfrugt (gem evt. lidt af peberfrugten og tilsæt sammen med det sidste af forårsløgene. Det tilfører lidt sprødt til retten) og den hvide del af forårsløgene. Steg videre i 1-2 minutter. Vend gerne undervejs.
  • Sku ned til middel/lav varme.
  • Tilsæt soyasauce, eddike, sød chilisauce, ketchup og brun farin. Lad retten simre i 3-4 minutter eller til saucen er blevet tyk og cremet.
  • Tilsæt det sidste af peberfrugterne og den grønne del af forårsløgene.

Pasta

  • Pastaen koges efter anvisningen på pakken.
  • Serveres med samme.

Tips og noter

  • Istedet for frisk pasta, så kan du servere denne ret med ris. Det er også ret lækkert.
  • Man kan selvfølgelig sagtens servere. det med den pasta man synes.
  • Middel/høj varme på mit komfur er 7 ud af 9. Middel/lav er 5 eller 6.
  • Du kan selvfølgelig sagtens bruge andre. grøntsager end dem som jeg har brugt. Det er ret lækkert med lidt broccoli.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 649kcalKulhydrater: 86gProtein: 45gFedt: 13gMættet fedt: 2gFlerumættet fedt: 6gEnkeltumættet fedt: 3gTransfedt: 0.1gKolesterol: 171mgNatrium: 1923mgKalium: 969mgFiber: 3gSukker: 11gVitamin A: 2391IUVitamin C: 96mgCalcium: 59mgJern: 6mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering