Rundstykker med fuldkorn og blå birkes er virkelig lækre. Det er til når man virkelig vil forkæle sig selv og dem som man holder af.
Hjemme hos os elsker vi de stille morgener i weekender og ferier. Vi nyder tiden sammen og elsker at spise morgenmad sammen. Nogle gange går vi til bageren. Det er dejligt og det er hyggeligt. Men hvis der virkelig skal hygges og forkæles, så bager vi selv. Det er virkelig lækkert. Det løfter hele dagen og giver energi.
Denne opskrift giver 12 lækre rundstykker. De er relativt hurtige at bage og smager virkelig lækkert. Velbekomme.
Hvis du kan lide vores opskrifter, så ville det hjælpe os meget, at du følger os på de sociale medier. Du finder os på facebook, instagram, youtube eller pinterest.
Se flere bageopskrifter her.
Ingredienser
Dej
- 3 dl vand - lunkent
- 25 g gær
- 2 tsk sukker
- 2 spsk olie
- 1 tsk salt
- 2 dl fuldkornshvedemel
- 5 dl hvedemel - måske lidt mere
Pensling
- 1 stk æg
- ½ tsk salt
- 1 spsk vand
- 2 spsk blå birkes
Sådan gør du
- Vand, gær, olie, salt og sukker kommes i en skål. Rør til gæren er opløst.
- Tilsæt fuldkornmel og rør let.
- Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen. - Bruger du røremaskine, så skal dejen æltes ved lav hastighed i ca. 10 minutter. Dejen skal slippe skålen, men klistre fast når man stopper.- Ælter du dejen i hånden, så tilsætter du mel til dejen er er let klistret, men slipper mår man arbejder med den. Dejen skal æltes godt igennem. Gerne 10 minutter.
- Dejen deles i 12 stykker, som lægges på et stykke bagepapir på en bageplade. Dæk rundstykkerne til og lad dem hæve i ca. 1 time. Gerne et lunt sted.
- Æg, salt og vand piskes let sammen i en lille skål.
- Pensl rundstykkerne med æggeblandingen og giv hvert brød 1-2 dybe lange snit med en skarp kniv.
- Bages i en forvarmet ovn i ca. 12-15 min. ved 225℃ varmluft.
0 kommentarer