Pak choi med klassisk asiatisk sauce er perfekt som tilbehør til aftensmaden. Det er nemt, det er velsmagende og så er det utroligt sundt.
Pak choi også kaldet bok choy eller pok choi er en type kinakål. Den bruges ofte som tilbehør til forskellige retter. Det er et asiatisk kål med en mild smag, som smager fantastisk når man giver det en tur på panden. Man kan sagtens nøjes med olie, salt og peber, men prøv denne opskrift. Den er utroligt lækker.
Kinesiske varianter af pak choi danner ikke hoveder som de fleste kål. Den danner derimod grønne blade med en lysere løg bund i stedet. Pak choi har en lækker smag mellem spinat og vandkastanje, men er lidt sødere. Den kan også have en lidt pebret smag. Velbekomme.
Du finder flere asiatiske retter her.
Ingredienser
- 2 spsk olie - smagsneutral
- 2 stk pak choi
Mariande
- 1 spsk sesamolie
- 2 fed hvidløg - presset
- 1 spsk østerssauce
- 2 spsk limesaft
- 2 spsk soyasauce
Topping
- 1 spsk sesamfrø
Sådan gør du
- Sesamolie, presset hvidløg, østerssauce, limesaft og soyasauce røres sammen til en marinade i en lille skål.
- Vask de to kål grundigt og dup dem tørre. Skær dem over på langs. Du skal ikke skære enden af, da den holder bladene sammen.
- Varm en pande op til middel/høj varme.
- Steg kålene på panden i ca. 2-3 minutter på hver side. De skal stege til de er let gyldne.
- Marinaden fordeles godt ud over alle bladene. Brug evt. en bagepensel. Steg kålene i yderligere 3-4 minutter på hver side.
- Placer kålene på et fad og hæld marinaden fra panden over. Drys med sesam og server med det samme.
Tips og noter
- Stegt pak choi er rigtig lækkert tilbehør til aftensmaden. Vi serverer det ofte til nudler eller risretter.
0 kommentarer