Kylling i champignonsauce er en rigtig lækker ret. Det er en rigtig efterårs- eller vinterret. Den er fed, cremet og fuld af smag. Jeg har i denne opskrift brugt madlavningsfløde. Jeg synes, at det giver en god sauce. Du kan selvfølgelig sagtens bruge piskefløde, men jeg synes ikke det er nødvendigt.
Forleden dag var vi ude som familie sammen. Vi tog en tur stranden. Det var en rigtig efterårstur. Vejret var godt, men vinden var lidt kold. Vi samlede skaller, sten og andre ting vi kunne finde. Det var en pragtfuld dag. Da vi kom hjem, havde vi brug for et lækkert hjemmelavet måltid. Gerne et som kunne give lidt varme i kinderne igen. Vi lavede denne skønne ret, kylling i champignonsauce.
Jeg håber at du vil nyde denne ret lige så meget som vi gør. Det er en virkelig lækker ret. Du bliver ikke skuffet. Velbekomme.
Du finder flere opskrifter med kylling her.
Udstyr
- 1 Sauterpande stor, med låg
Ingredienser
- 1 kg kyllingeunderlår
- 25 g smør
- 1 stk løg
- 250 g champignoner
- 3 dl hønsebouillon
- 2 dl madlavningsfløde
- 2-3 spsk saucejævner - lys.
- 1 tsk salt
- ½ tsk peber
Sådan gør du
- Smelt fedtstoffet i sauterpanden ved middel/høj varme.
- Kom kyllingelårene på panden og lad den stege i 5-10 minutter. Kyllingen på gerne tage lidt farve.
- Champignonerne renses og skæres i kvarte. (Hvis de er små, så nøjes med at halvere dem eller evt. steg dem hele).Champignonerne kommes på panden og steger med i yderligere 5-6 minutter. Eller til champignonerne har taget farve.
- Løget pilles og skæres i tern. Kom løgene på panden og steg videre i 2-3 minutter.
- Tilsæt hønsebouillon og kom låg på panden. Skru lidt ned for varmen og lad retten simre under låg i ca. 30 minutter
- Tilsæt fløde og saucejævner. Lad retten koge op.
- Smag til med salt og peber.
- Serveres med ris eller kartofler.
Tips og noter
- Du kan sagtens bruge kyllingeunderlår i stedet eller en blanding af underlår og overlår.
- Hvis du kan lide vores opskrifter, så tilmeld dig vores nyhedsbrev eller følg os på de sociale medier.
0 kommentarer