Giv din stemme.

5 fra 2 stemmer

Frikadeller er en klassiker i det danske køkken og elsket af både børn og voksne. Disse saftige og velsmagende kødboller er perfekte til en hyggelig familiemiddag. Hemmeligheden bag gode frikadeller ligger i den rette balance mellem hakket kød, løg, mælk, æg og mel. De skal være sprøde udenpå og bløde indeni.

Server frikadeller med en lækker kartoffelsalat, kogte kartofler eller måske endda rugbrød, hvis det skal være lidt lettere. De kan også nemt gemmes til dagen efter og bruges i madpakken – de smager næsten endnu bedre kolde.

Der er mange måder at lave frikadeller på, vi har allerede én opskrift på vores hjemmeside. Her er endnu en opskrift.

Frikadeller er ikke kun en ret, men et symbol på dansk madkultur, og de er altid et hit, uanset hvilken anledning de serveres til. Velbekomme.

 

Se flere klassiske danske retter her.
Frikadeller II
5 fra 2 stemmer
Forberedelsestid 15 minutter
Tilberedningstid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 portioner
Kalorier pr. portion 390

Ingredienser

  • 500 g hakket svinekød
  • 3 tsk salt - groft
  • 1 stk æg
  • ¾ dl mælk
  • spsk hvedemel
  • 1 spsk løgpulver
  • 1 dl havregryn - fintvalset
  • peber - friskkværnet
  • ½ dl vand

Sådan gør du
 

  • Kød og salt røres sejt. Jeg bruger en røremaskine. Det røres ved lav/mellem hastighed i ca. 10 minutter.
  • Tilsæt æg, mælk, mel, løgpulver, havregryn og peber. Rør dejen godt igennem. Gerne 2-5 minutter.
  • Lad gerne farsen hvile i 15-20 minutter.
  • Tilsæt vand og rør kort til vandet er optaget i massen.
  • Varm en pande op til middelhøj varme. Smelt lidt smør på panden og tilsæt en spsk olie. Det forhindrer smøret i at blive brændt.
  • Form frikadellerne med en ske eller hænderne. Hvis du dypper skeen i vand mellem hver frikadelle, så hænger frikadellefarsen ikke fast til skeen og de er nemmere at forme. Frikadellerne steges på panden 8-10 minutter. Vend gerne frikadellerne flere gange undervejs.

Tips og noter

  • Frikadeller skal røres i lang tid. Det betyder meget for konsistensen. Det giver en frikadelle der hænger bedre sammen og er saftigere og mere svampet. Hvis frikadellefarsen ikke er rørt nok, så bliver fridellerne mere porøse og tørre.
  • Middelhøj varme er på vores komfur 7 ud af 9.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 390kcalKulhydrater: 8gProtein: 24gFedt: 28gMættet fedt: 10gFlerumættet fedt: 3gEnkeltumættet fedt: 12gTransfedt: 0.01gKolesterol: 132mgNatrium: 1864mgKalium: 436mgFiber: 1gSukker: 1gVitamin A: 83IUVitamin C: 1mgCalcium: 52mgJern: 2mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering