Kyllingefrikadeller i champignonsauce er en sublim kombination af saftige kyllingefrikadeller badet i en cremet, smagfuld champignonsauce. Denne ret tilbyder en fusion af proteiner og smagfulde saucer og er et sandt kulinarisk mesterværk.

Kyllingefrikadellerne, lavet med fint hakket kyllingekød og krydderier, serveres i en rig champignonsauce. Denne sauce er lavet med friske, skivede champignoner, svitset i smør og kogt indtil den bliver tyk og cremet. Den tilføjer en vidunderlig dybde og smag til de saftige kyllingefrikadeller.

Kyllingefrikadeller i champignonsauce er ikke blot en godbid for smagsløgene, men også en hyldest til det bedste fra to verdener – mørt kyllingekød og den rige smag af champignonsauce.

Prøv denne ret, der byder på et festfyrværkeri af smagsoplevelser – navnet alene vil minde dig om den perfekte harmoni i denne lækre kombination. Velbekomme.

 

Du finder flere opskrifter på aftensmad her.
Kyllingefrikadeller i champignonsauce
5 fra 1 stemme
Samlet tid 30 minutter
Antal 4 portioner
Kalorier pr. portion 294

Ingredienser

Kyllingefrikadeller

  • 500 g hakket kylling
  • 1 tsk salt - groft
  • 1 løg - fint hakket
  • ½ dl mælk
  • 1 dl havregryn - fintvalset
  • 1 spsk hvedemel
  • peber - friskkværnet
  • 1 spsk paprika
  • 1 tsk cayennepeber

Til stegning

  • 2 spsk smør - eller olie

Champignonsauce

  • 200 g champignoner
  • dl hønsebouillon
  • 2 dl madlavningsfløde
  • 2 spsk saucejævner - lys
  • 1 tsk rosmarin - tørret
  • salt
  • peber - friskkværnet

Sådan gør du
 

Kyllingefrikadeller

  • Alle ingredienserne røres sammen til en ensartet dej i en skål.
  • Lad dejen hvile i 15 minutter.
  • Tag dejen ud og tilsæt vand og rør kort til vandet er optaget i massen.
  • Varm en pande op til middelhøj varme. Smelt lidt smør på panden og tilsæt en spsk olie. Det forhindrer smøret i at blive brændt.
  • Form frikadellerne med en ske eller hænderne. Hvis du dypper skeen i vand mellem hver frikadelle, så hænger frikadellefarsen ikke fast til skeen og de er nemmere at forme. Frikadellerne steges i lidt olie eller smør på panden 6-8 minutter. Vend gerne frikadellerne flere gange undervejs.
  • Tag frikadellerne af panden og stil dem til side.

Champignonsauce

  • Champignonerne renses og skæres i kvarte.
  • Champignonerne kommes på panden og steges i 2-5 min. (Brug gerne den samme pande, som du brugte til frikadellerne. Det giver god smag til saucen.)
  • Bouillon, piskefløde, rosmarin og peber tilsættes. Saucen bringes i kog og simrer i ca. 2 min.
  • Panden tages af varmen og saucejævner røres i under omrøring.
  • Frikadellerne kommes i saucen og saucen koger videre i 2-3 min. Smag til med salt og peber.
  • Server med ris, pasta eller kartofler og en god salat.

Tips og noter

  • Middelhøj varme er på vores komfur 7 ud af 9.
  • Hvis du kan lide vores opskrifter, så tilmeld dig vores nyhedsbrev.

Næringsindhold

Serving: 1portionKalorier: 294kcalKulhydrater: 17gProtein: 27gFedt: 14gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 2gEnkeltumættet fedt: 5gTransfedt: 0.1gKolesterol: 110mgNatrium: 1352mgKalium: 1004mgFiber: 2gSukker: 4gVitamin A: 1106IUVitamin C: 4mgCalcium: 43mgJern: 2mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *