Gode råd er en blanding mellem en småkage og en vaffel. Gode råd stammer fra Sønderjylland og er ofte at finde på det sønderjyske kagebord.

De bages i et særligt vaffeljern. Det kan købes i de fleste isenkræmmere. Det særlige ved det jern er det har et utroligt flot mønster.

I gamle dage bagte man Gode råd i et jern over åben ild. Der var mange forskellige mønstre, og flere familier brugte også deres monogram som mønster i kagerne. I dag er det oftest et elektrisk vaffeljern der bruges, men mønstret er stadig lige så flot.

Kagen er sød og lækker sprød. Hvis du ikke kender til disse småkager, vil jeg virkelig anbefale dig at købe et gode råd jern. Du vil helt sikkert imponere med disse flotte kager, næste gang du får gæster. Velbekomme.

 

Hvis du vil se flere opskrifter på kage, kan du finde dem her.
Gode Råd
5 fra 2 stemmer
Samlet tid 1 time
Antal 20 gode råd
Kalorier pr. portion 135

Udstyr

  • Gode Råd jern

Ingredienser

  • 125 g smør - blødt
  • 150 g sukker
  • 2 stk æg
  • 1 tsk kardemomme
  • 300 g hvedemel

Sådan gør du
 

  • Rør sukker og smør sammen til en blød masse.
  • Tilsæt æggene et ad gangen. Rør dejen sammen imellem.
  • Rør kardemomme i.
  • Rør melet i lidt ad gangen. Det skal være en jævn og blød dej.
  • Med en teske tages kugler af dejen og lægges midt på et varmt gode råd jern. Jernet presses hård sammen, så dejen fordeler sig på hele fladen.
  • Bag kagerne til de er lyse gyldne brune. De lægges derefter på en bagerist, for at køle af. - De vil virke bløde til at starte med, men bliver faste og sprøde når de køler af.

Tips og noter

  • Du kan prøve at tilsætte en tsk vaniljesukker til dejen. Det er der mange der godt kan lide.
  • Prøv at tilsætte revet skal fra en citron i dejen. Det er super lækkert.

Næringsindhold

Serving: 1Gode RådKalorier: 135kcalKulhydrater: 19gProtein: 2gFedt: 6gMættet fedt: 3gFlerumættet fedt: 0.3gEnkeltumættet fedt: 1gTransfedt: 0.2gKolesterol: 30mgNatrium: 47mgKalium: 25mgFiber: 0.4gSukker: 8gVitamin A: 180IUVitamin C: 0.02mgCalcium: 7mgJern: 1mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering