Giv din stemme.

5 fra 1 stemme

Stegt flæsk i airfryer er en sprød og lækker klassiker, der er blevet endnu nemmere at tilberede. Med en airfryer kan du få det perfekte resultat hver gang.

Stegt flæsk i airfryer er ikke kun en tidsbesparende løsning, men også en sundere måde at nyde denne danske klassiker på. Ved at bruge en airfryer reduceres mængden af olie, og du får et sprødt og lækkert resultat uden at stå ved komfuret.

Hvordan tilbereder du stegt flæsk i airfryer? Det er faktisk meget simpelt. Du skal blot lægge flæskeskiverne i airfryeren, sætte temperaturen og tiden, og så klarer maskinen resten.

Stegt flæsk i airfryer er den perfekte ret til en travl hverdag eller når du vil forkæle dig selv og dine gæster med en lækker og hjemmelavet middag. Velbekomme.

 

Se flere klassiske danske retter her.
Stegt flæsk i airfryer
5 fra 1 stemme
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer
Kalorier pr. portion 559

Ingredienser

Kød

  • 800 g flæsk - i skiver

Sovs

  • 15 g smør
  • spsk hvedemel
  • 1 dl vand
  • 4 dl mælk
  • 1 bundt persille - fint hakket
  • 1 spsk citronsaft - kan udelades
  • 1 tsk sukker - kan udelades
  • salt
  • peber - hvid

Tilbehør

  • 1 kg kartofler

Sådan gør du
 

Kød

  • Flæskeskiverne krydres med salt og peber.
  • Flæskeskiverne trækkes derefter gennem to træspyd, så de kan stå op i airfryeren. Du kan også bruge et stativ, hvis du har det. Det er vigtigt at luften kan cirkulere om kødet.
  • Placer flæskeskiverne i kurven i din aifryer.
  • Giv dem ca. 25 minutter ved 200 ℃.

Persillesovs

  • Smelt smørret i en gryde eller kasserolle ved middel varme.
  • Tilsæt hvedemel og pisk med et piskeris til det har samlet sig. 
  • Tilsæt vand lidt ad gangen mens du pisker. Det vil være meget tykt i starten men vil blive tyndere efterhånden som du tilsætter væske.
  • Tilsæt derefter mælk lidt ad gangen. Du skal stadig piske.
  • Tilsæt sukker, citronsaft, lidt salt og peber.
  • Lad sovsen småsimre i 4-5 minutter.
  • Vend den friskhakkede persille i sovsen.
  • Lad sovsen simre i yderligere 2 minutter.
  • Smag til med salt og peber.

Kartofler

  • Kartoflerne skrælles og koges i let saltet vand.

Tips og noter

  • Vær opmærksom på at tilberedningstiden kan variere fra en airfryer til en anden. Du kan derfor opleve, at det tager kortere eller længere tid end angivet i opskriften.

Næringsindhold

Serving: 1personKalorier: 559kcalKulhydrater: 54gProtein: 54gFedt: 13gMættet fedt: 6gFlerumættet fedt: 1gEnkeltumættet fedt: 5gTransfedt: 0.2gKolesterol: 142mgNatrium: 781mgKalium: 2027mgFiber: 6gSukker: 8gVitamin A: 1398IUVitamin C: 70mgCalcium: 179mgJern: 4mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

5 from 1 vote (1 rating without comment)

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering