Lemoncurd er en engelsk citroncreme, som typisk bliver serveret til afternoon tea, hvor det bruges som tilbehør til scones.

Det er relativt enkelt at lave og kræver kun 4 ingredienser, citron, sukker, æg og smør.

Det smager helt vidunderligt af citron, både frisk, syrligt og sødt.

Vi bruger det på nybagt brød som marmelade. Mellem lagene i en lagkage eller toppings på muffins.

Vi har også med stor succes brugt lemoncurd som glace på en cheesecake.

Det kan holde sig et par uger i køleskabet.

Lemon curd
4 fra 1 stemme
Forberedelsestid 20 minutter
Hviletid 1 day
Samlet tid 1 day 20 minutter
Antal 1 glas
Kalorier pr. portion 1646

Ingredienser

  • 1,5 dl citronsaft -  Svarer til saft fra ca. 2 citroner
  • 100 g smør
  • 200 g sukker
  • 2 stk æg
  • ½ citron - skal herfra

Sådan gør du
 

  • Pisk citronsaft, citronskal, æg og sukker sammen i en gryde og varm det langsomt op ved lav varme til 65 grader - under konstant omrøring.
  • Skær smørret i tern og pisk ternene i lidt ad gangen. Pas på at temperaturen ikke kommer over 80 grader. Brug evt. et termometer.
  • Hæld den varme creme gennem en sigte, så citronskal og evt. klumper sigtes fra.
  • Kom Lemoncurden i et rent skoldet glas. Sæt i køleskabet til den er helt afkølet.

Tips og noter

  • Lemoncurd er syrligt og sødt. Det smager fantastisk på boller eller som frosting på muffins eller kager. Du kan også bruge det som fyld i en lagkage. Der er mange anvendelsesmuligheder. Det er bare at slippe fantasien løs.
  • Se også vores cheesecake med påskepynt
  • Lemoncurd er syrligt og sødt. Det smager fantastisk på boller og som frosting på muffins eller kager.
  • Hvis du kan lide vores opskrifter så tilmeld dig vores nyhedsbrev. Det ville betyde meget for os.

Næringsindhold

Serving: 1glasKalorier: 1646kcalKulhydrater: 210gProtein: 12gFedt: 90gMættet fedt: 54gFlerumættet fedt: 5gEnkeltumættet fedt: 24gTransfedt: 3gKolesterol: 542mgNatrium: 771mgKalium: 305mgFiber: 1gSukker: 204gVitamin A: 2983IUVitamin C: 59mgCalcium: 85mgJern: 2mg
Udskriv opskrift

0 kommentarer

Indsend en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering