Indbagte kyllingedeller er en utrolig lækker og sprød snack. Det er næsten som en lille hjemmelavet kyllingenugget.
Det laves med hakket kylling, der røres til en lækker fars. Herefter dyppes dellerne i en tempuradej, der er rørt med danskvand eller øl. Dette giver en sprød skorpe. Bedre bliver det ikke.
Ønsker du dellerne ekstra sprøde på, kan du dyppe dem i 2 dl panko rasp eller alm rasp.
Knuste chips eller cornflakes kan også anvendes. Dette gøres efter, at de er dyppet i tempuradejen. Velbekomme.
Find flere opskrifter med kylling her.
Ingredienser
Fars
- 400 g hakket kylling
- 1 spsk salt - groft
- 1 stk æg
- 3 spsk hvedemel
- 1 dl havregryn
- ½ dl mælk
- peber - friskkværnet
- 1 tsk løgpulver
Tampuradej
- 3½ dl hvedemel
- 2 spsk majsstivelse
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk paprika
- 2 tsk salt - fint
- 2½ dl danskvand
Friturestegning
- ½ l olie - raps- eller solsikkeolie
- 4 spsk hvedemel
Sådan gør du
Fars
- Alle ingredienserne røres sammen til en ensartet masse.
- Inden du former dellerne, så skal du have en skål med hvedemel klar og et stykke bagepapir.
- Tag et lille stykke dej og form det til en lille flad delle. Du kan evt. give dem samme form som en nugget. Vend din delle i hvedemelet og læg den på bagepapiret. Jeg får 15-20 deller ud af en portion.
- Stil dellerne i køleskabet eller fryseren indtil de skal bruges. Hvis du har mulighed for det, så anbefaler jeg ca. 30 minutter i fryseren.
Tempuradej
- Alle ingredienserne røres sammen i en skål. Brug gerne et piskeris.
Friturestegning
- Hæld olie en en lille gryde eller kasserolle. Du skal have 5-7 cm olie. Jeg brugte ca. ½ liter i en lille kasserole. Du kan også bruge en frituregryde, hvis du har en.
- Olien varmes op til ca. 190 ℃. Brug gerne et termometer. Ellers kan du prøve med et lille stykke fars.
- Dellerne dyppes i tempuradejen og kommes derefter i den varme olie. De skal friteres i ca. 4-5 minutter. Jeg havde 4-5 i gryden ad gangen. Gentag dette, indtil du har brugt alt kyllingen.
- Hav gerne en tallerken klar med køkkenrulle eller fedtsugende papir og kom de færdige kyllingestykker på.
- Serveres varme.
Tips og noter
- Istedet for danskvand i tempuradejen kan du bruge øl. Man kan også bruge almindeligt vand. Det giver dog ikke helt samme sprøde reesultat.
- Kom 2-3 spsk vodka i tempuradejen for ekstra sprødhed.
- For at forhindre at kyllingestykkerne sætter sig fast i kurven i en frituregryde, så kan man dyppe halvdelen af dellen ned i olien og lad den sætte sig i et par sekunder før man slipper den helt i. Det gør at tempuradejen størkner lidt og derved ikke sætter sig fast. I en gryde behøver man ikke dette.
- Ønsker du dellerne ekstra sprøde på, kan du dyppe dem i 2 dl panko rasp eller alm rasp. Knuste chips eller cornflakes kan også anvendes. Dette gøres efter, at de er dyppet i tempuradejen.
0 kommentarer